In present sunt in concediu crestere copil care se va termina in cepand din noiembrie.
intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si nu ma mai intorc la vechiul loc de munca.
La vechiul loc de munca trebuie sa depun o cerere de incetare suspendare CM si demisia ? Sunt obligata sa efectuez periada de preaviz ?
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor cu aceasi data cu care inceteaza suspendarea c.i.m.
Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun..
Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
Daca depun cele 2 cereri (incetare suspendare contract munca si incetare c.i.m. cu acordul partilor) cu data de 24.09.2015 si incep un nou contract de munca tot in data de 24.09.2015 pot beneficia de stimulentul de insertie ? (am optat pt. CCC pana la 2 ani )
Demisie
SimonaC25
Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)