avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt in cic pana la cei 2 ani ai copilului,dar doresc sa ma intorc la munca mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani,la un alt loc de munca diferit de cel de unde am intrat in cic! Ce pasi trebuie urmati la fostul loc de munca? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 27 Ianuarie 2017
Nu este obligatoriu sa reveniti din CCC la fostul loc de munca.

AstfeL;
- la vechiul angajator,depuneti cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si, totodata, de incetare a acestuia fie prin demisie, fie cu acordul partilor

- la noul angajator, incheiati noul c.i.m.

Data inceperii activitatii la noul angajator trebuie sa fie cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani , pentru a se putea beneficia de stimulentul de insertie pana la3 ani.
Mai am 14 zile de CO la fostul loc de munca ,mi le va plati daca imi dau demisia?va multumesc
Si daca imi dau demisia trebuie sa stau in preaviz?
1. Daca nu le efectuati acele zile de Co, atunci la incetarea c.i.m. vi se vor compensa in bani.

2. Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

3. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil petronela00 petronela00 trebuie sami dau demisia si sa stau in preaviz asta nu prea inteleg sau pur si simplu incetez c.i.m cu data de 21.02.2018 la firma veche si ma angajez la noua ... (vezi toată discuția)
Incepere activitate inainte de terminare ccc mihaela1707 mihaela1707 In present sunt in concediu crestere copil care se va termina in cepand din noiembrie. intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si nu ma mai intorc la ... (vezi toată discuția)