avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. Am gasit un loc de munca care imi ofera mai multe avantaje . As vrea sa stiu ce obligatii am fata de fostul angajator ; am citit pe forum ca imi poate desface contractul pe motive disciplinare din cauza absentei. Cum pot rezolva aceasta problema? Daca renunt la concediu , ma angajez si , sa zic prin absurd ,poate dupa o luna o sa ma razgandesc o sa mai pot intra in concediu pt ingrijire copil pana inplineste 2 ani?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
v_anamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 26 Noiembrie 2010
Va regeriti dupa ce trece concediu de crestere copil? adica in aprilie anul viitor?
Daca e asa, e foarte simplu. Faceti o cerere de revenire la serviciu si in aceiasi zi va dati si demisia.
In perioada pana cand copilul implineste 2 ani, puteti intra si iesi din concediu de crestere sopil oricand doriti (daca rezolvati birocratia, puteti avea si o zi cic, o zi lucru, o zi cic, si tot asa...).
Asta indiferent de angajator, si chiar daca sunt mai multi succesiv.

In privinta primului angajator, care nu este inca fostul dvs. angajator, ca sa puteti pleca trebuie sa:
- faceti cerere de revenire la lucru
- depuneti demisia
- efectuati preaviz.
Daca angajatorul este de acord, puteti demisiona si fara preaviz. Daca insa angajatorul nu este de acord ca dvs. sa nu mai efectuati preaviz, atunci trebuie sa mergeti la lucru cele 15 zile de preaviz.
Daca nu efectuati preavizul, cele 15 zile vor fi absente nemotivate, si va poate concedia din cauza lor.
Poate va veti intelege si va renunta angajaoturl la preaviz.
Mai exista si varianta incetarii cu acordul partilor ... situatie in care nu se acorda prevazi .. prin urmare, nu este obligatoriu sa va dati demisia , ci puteti solicita incetarea raportului de munca in baza art.55 lit.b C.mun.

Faceti cerere de reintoarecere din CCC si tot cu data cand doriti sa va reintoarceti puteti depune si aceasta cerere de incetare a c.i.m.

Puteti intra in CCC oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme demisie marianams70 marianams70 sunt in concediu de cresterea copilului pana in iulie si miam depus la firma acum o saptamana demisia scrisa de mana ca dupa terminarea concediului nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz dusanca dusanca In 10.09.2011 va trebui sa ma intorc din concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani. Gasind intretimp un alt job, ce pasi trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)
Intrerupere cic si schimbarea locului de munca ela21b ela21b Buna ziua, Ma aflu in concediu de ingrijirea copilului, la inceputul celui de al doilea an la care am dreptul. Am contract de munca pe perioada nedeterminata, ... (vezi toată discuția)