avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme demisie

sunt in concediu de cresterea copilului pana in iulie si miam depus la firma acum o saptamana demisia scrisa de mana ca dupa terminarea concediului nu ma mai intorc. acum miam gasit de lucru la o alta firma si vrea sa ma angajeze marti. cum trebuie sa procedez cu fosta firma? si daca lucrez in concediu de cresterea copilului cat este stimulentul care se da? sa merg la fosta firma si sami anulez demisia si sa comppletez alta cu ziua de marti ca atunci vrea sa ma angajeze noua firma?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:18, 15 Iunie 2011
1. Mergeti la actualul angajator si solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de marti ... exista aceasta posibilitate, chiar daca v-ati depus demisia.

2. Stimulentul este de 100 lei daca va reintoarceti la serviciu, daca copilul s-a nascut inainte de 01.01.2011 si 500 lei daca s-a nascut dupa aceasta data.

3. Tot cu marti incheiati si noul c.i.m. daca v-ati hotarat sa renuntati la CCC.
Salariatul poate solicita incetarea CIM fara sa inceteze suspendarea CIM pentru cresterea copilului? Ce dovada ar trebui sa solicite vechiul angajator privind incetarea CCC? Cine suporta stimulentul daca se renunta la CCC inainte de a se termina? :stunned:
1. Amandoua se pot solicita prin aceeasi cerere (atat incetarea suspendarii, cat si incetarea c.i.m.).

2. Decizia de incetare a suspendarii, precum si o decizie de la AJPS de incetare a CCC.

3. Stimulentul este suportat de catre stat si nu de catre angajator.
Multumesc pentru raspuns.:">
buna ,am fost la firma si am cerut demisia cu data de 15.06 si mi sa raspuns ca nu imi accepta cererea decat in data de 16.07 data la care imi ia sfarsit concediul pentru ingrijirea copilului,e posibil sa imi fie refuzata inregistrarea cererii?

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca din concediu de crestere al copilului Claudiu_Darius Claudiu_Darius Buna ziua, Sotia mea este in concediu de crestere al copilului si doreste sa se intoarca la munca dar in cadrul altei firme. Va rog sa ma ajutati cu cateva ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)