avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca din concediu de crestere al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca din concediu de crestere al copilului

Buna ziua,

Sotia mea este in concediu de crestere al copilului si doreste sa se intoarca la munca dar in cadrul altei firme.
Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii:
- incetarea contractului de munca suspendat la vechea firma
- exista perioada de preaviz si cat este aceasta ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 7 Februarie 2013
1. Inainte de terminarea CCC va trebui facuta o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Totodata, cu aceeasi data, sa faca cerere de incetare a raportului de munca cu acordului - art.55 lit.b C.mun. - sau prin demisie - art.81 C.mun.

3. In cazul in care solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz.

4. In cazul demisie, . regula in materie de incetare a contractului individual de munca este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz codrina.ama codrina.ama Un angajat solicita incetarea cim cu acordul partilor, la o anumita data (de exemplu in termen de 10 zile lucratoare). Angajatorul accepta, dar numai cu ... (vezi toată discuția)