avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere cic si schimbarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere cic si schimbarea locului de munca

Buna ziua,
Ma aflu in concediu de ingrijirea copilului, la inceputul celui de al doilea an la care am dreptul. Am contract de munca pe perioada nedeterminata, suspendat acum conform prevederilor legii. Intrebarea mea este: daca doresc sa intrerup cic si sa imi schimb locul de munca in urmatoarea luna, cum trebuie sa procedez fata de actualul angajator? Trebuie sa mai merg la munca inainte de a-mi da demisia, si daca da, cat timp?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 24 Ianuarie 2009
Daca doriti sa demisionati de la actualul angajator depuneti o demisie, angajatorul va poate solicita sau nu preavizul de 15 zile calendaristice.
Mai intai ntrebuie sa faceti cerere de revenire si apoi cerere de incetare a c.i.m., prin demisie sau cu acordul partilor.
In cazul in care solicitati incetarea c.i.m. prin demisie , angajatorul are posibilitatea de a opta intre acordarea unui preaviz de 15 zile calendaristice sau renuntarea la acest preaviz.
In cazul in care solicitati incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cic, angajarea la o alta firma aijin aijin Buna ziua. In momentul de fata sunt in CIC pana la 1 noiembrie. In cazul in care doresc sa ma angajez in alta parte pana la expirarea suspendarii, care unt ... (vezi toată discuția)
Demisie sensei sensei Ce se intimpla daca un salariat este in preaviz dar intre timp si-a gasit alt loc de munca?Poate intrerupe preavizul? (vezi toată discuția)