avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Activitate moontheannna

Activitate moontheannna

Buna ziua!

Potrivit art 444 din Codul de procedura civila cererea de completare a unei hotarari judecatoresti se poate formula in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari.
Astfel, termenul in care veti putea formula calea de atac impotriva hotararii nr. X va fi acelasi cu termenul in care se va putea formula cererea de completare a hotararii.
Impotriva hotararii prin care instanta va solutiona cererea de completare a hotararii se va putea formula, potrivit art 446 din Codul de procedura civila, aceiasi cale de atac prevazuta pentru hotararea prin care s-a solicitat completarea (dupa caz, apel sau recurs).

O zi frumoasa,
Este important ca cererea dvs privind lamurirea dispozitivului sa fi fost formulata in interiorul termenului de prescriptie de 3 ani, termen care a inceput sa curga de la data comunicarii deciziei irevocabile din recurs. Daca aceasta conditie este indeplinita, procedura de intoarcere a executarii silite ar trebui realizata cu succes.
Răspuns la discuția Cat costa taxa de timbru
In lipsa unor alte informatii referitoare la imprumutul pe care va doriti sa il recuperati pot sa adaug urmatoarele:

Cursul EURO-LEI comunicat de BNR la data de astazi, 04.08.2017 este de 1 euro=4,5634 lei

Astfel, in baza art 3 din OUG nr. 80/2013 indicat mai sus, pentru solutionarea actiunii in instanta, pe drept comun, ar trebui sa achitati suma de 5.212,06 lei cu titlu de taxa judiciara de timbru.

Executarea silita va putea fi efectuata numai dupa obtinerea unei hotarari definitive pronuntate de instanta de judecata.