avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se declara recurs daca am si o hotarare a cererii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se declara recurs daca am si o hotarare a cererii de completare cheltuieli de judecata?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul scenariu:

1. Am o hotarare definitiva cu nr. x prin care am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata de 1000 lei.
Paratii au facut cerere de completare a acestei hotarari intrucat instanta a omis inca 2 chitante.

2. Presupunem ca se va admite cererea de completare si instanta de apel va emite o noua hotarare y prin care sunt obligat la inca 1000 lei.

3. Eu doresc sa atac hotararea x cu recurs - insa daca mi se va admite recursul ce fac cu hotararea y intrucat hotararea y ramane executorie

Nu cunosc procedura in acest caz SAU trebuie sa le atac pe ambele hotarari (x si y ) cu recurs chiar daca am motive de recurs doar pentru hotararea x ?

As dori sa stiu cum se procedeaza cand ai astfel de hotarari si daca se declara recurs pentru ambele?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 15:31, 29 August 2017
Buna ziua!

Potrivit art 444 din Codul de procedura civila cererea de completare a unei hotarari judecatoresti se poate formula in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari.
Astfel, termenul in care veti putea formula calea de atac impotriva hotararii nr. X va fi acelasi cu termenul in care se va putea formula cererea de completare a hotararii.
Impotriva hotararii prin care instanta va solutiona cererea de completare a hotararii se va putea formula, potrivit art 446 din Codul de procedura civila, aceiasi cale de atac prevazuta pentru hotararea prin care s-a solicitat completarea (dupa caz, apel sau recurs).

O zi frumoasa,
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

1. Hotararea x este DEFINITIVA - prin urmare si hotararea data cererii de completare va fi tot definitiva.

Banuiesc ca daca hotararea x si y NU SE comunica in acelasi timp - atunci trebuie atacate ambele separat cu recurs, intrucat au termene diferite?

Daca se comunica ambele in acelasi timp, pot sa formulez recurs impotriva ambelor desi am motive doar pentru prima hotarare x, de ex:

" Declar recurs impotriva hotararii x si impotriva hotararii y"

Nelamurirea mea esta ca daca eu castig recursul pentru hotararea x, cum desfiintez hotararea y?

Multumesc,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Omisiune in hotararea judecatoreasca simonik2011 simonik2011 Buna ziua Am o hotarare cu privire la un proces verbal de contraventie si instanta a admis actiunea, a anulat pv dar a omis sa se pronunte cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Alexino100 Alexino100 Buna seara Eu cu fratele meu avem calitatea de parât . Am pierdut procesul insa la cheltuieli de judecata trebuie sa le platesc doar eu. Este corect? ... (vezi toată discuția)