avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omisiune in hotararea judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Omisiune in hotararea judecatoreasca

Buna ziua

Am o hotarare cu privire la un proces verbal de contraventie si instanta a admis actiunea, a anulat pv dar a omis sa se pronunte cu privire la capatul de cerere prin care am cerut si restituirea sumei amenzii pe care am achitat-o.

Cum pot recupera suma, fac apel in termenul de 30 de zile? sau fac o cerere de completare a hotararii tot in termenul de 30 de zile?

Puteti sa ma ajutati si cu un temei de drept?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:07, 12 Martie 2015
Puteți să formulați numai cerere de completare a hotărârii, în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii judecătorești. Temeiul legal este art. 444 Cod procedură civilă. Completarea hotărârii nu poate fi cerută pe calea apelului (art. 445 Cod procedură civilă).
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Puteti face cerere de completare a hotararii conform art.444(1)NCPC"Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale,se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara,dupa caz,apel sau recurs impotriva acelei hotararii,iar in cazul hotararilor date in caile extraordinare de atac sau in fond dupa casare cu retinere,in termen de 15 zile de la pronuntare.
(2)Cererea se solutioneaza de urgenta , cu citarea partilor,prin hotarare separata.Prevederile art.443 alin.(3)se aplica in mod corespunzator."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Ignorarea cheltuielilor în hotărâre fdanila fdanila Buna ziua ,am primit o hotărâre definitivă si desi in text scrie ca am cerut cheltuieli de judecata in textul ...DECIDE....nu se spune nimic depre ... (vezi toată discuția)
Punere în aplicare (de angajator) decizie instanță de recurs incompletă felis felis Care este efectul unei decizii a instanței de recurs privind anularea unei dispoziții de imputare având în vedere faptul că, instanta s-a pronuntat numai ... (vezi toată discuția)