Care este efectul unei decizii a instanței de recurs privind anularea unei dispoziții de imputare având în vedere faptul că, instanta s-a pronuntat numai asupra capatului de cerere principal (anularea dispoziției de imputare) și nu și asupra capătului de cerere accesoriu (restituirea sumei reținute)?
Instanța a omis să se pronunțe și asupra capătului de cerere accesoriu și nu s-a solicitat completarea hotărârii. Cum pune în aplicare angajatorul decizia instantei de recurs? Restituie angajatului suma reținută ca efect al anulării dispoziției de imputare?
Buna ziua.
Daca instanta nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere trebuie sa formulati o cerere de completare a hotararii, in conformitate cu art. 444 din Codul de Procedura Civila: Completarea hotărârii
(1) Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
(2) Cererea se soluţionează de urgenţă, cu citarea părţilor, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător.
(3) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul când instanţa a omis să se pronunţe asupra cererilor martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.
In situatia in care nu mai sunteti in termenul legal, apreciez ca trebuie reinvestita instanta cu aceasta solicitare.
Angajatorul este obligat sa puna in executare hotararea conform dispozitivului,daca nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere i trebuie sa formulati cerere ptr.completarea hotararii conf.art.444 NCPC.