avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate Alinutza79is

Activitate Alinutza79is

In aceasta situatie ar trebui sa chem un evaluator sau se poate face amiabil. Si care sunt pasii care trebuie urmați. Cum ar fi mai usor prin notar sau tribunal
Multumesc frumos
Buna ziua, am si eu o intrebare . Dupa moartea părinților am ramas cu o proprietate ( Un duplex plus teren 3800mp) fiind 4 frati din care 1 a decedat in urma cu 1an . Ne-am hotarit sa facem dezbaterea mostenirii anul acesta . Intrebarea e cum se procedeaza se ia in considerare si cel decedat ,mentionez ce era o persoana cu handicap mintal si nu avea urmași )
Intrebarea era daca poate fi tras la raspundere pentru distrugere a unui bun comun ,deoarece e a 2a oara cind imi sparge usa casei ,l-am instiintat ca voi incepe demersurile pentru dezbatere și tot ce trebuie ... acum intrebarea e cel ce va evalua proprietate vs tine cont de cum e facuta departajarea sau o face el.

trandafir2 a scris:

Pai, care este intrebarea ? Cu ce sa va ajutam ? Daca nu va intelegeti amiabil cu fratii, va trebui sa actionati in instanta. Simplu.
Adica, am un frate care sta chiar in casa aia si eu las cheile la un cumnat in sat. Da, ma rog, este si asta o varianta.
Mai bine investeati intr-o relatie normala cu fratii, parerea mea, decat sa cautati alte cai de rezolvare, care pana la urma duce tot la conflict.
SUMAR - amiabil sau la judecata.

Suntem 3 frati si detinem o casa compusa din 3 apartamente intrari separate,curte comuna ,2intrari curte ..acte nefinalizate nedezbatuta mostenirea (deci bun comun). Intelegerea a fost facuta verbal intre frati fiecare ce are ..pina se face rost de bani pentru acte . In partea mea e contoarul de lumina .lumina fiind comună. Fiecare și-a incuiat partea lui ,in curte ramanind doar fratele meu ,ce locuieste acolo de cind au cumpărat ai mei proprietatea . In data de 23 dec.2020 au sarit sigurantele de 2 ori prima data ma anuntat si am trimis pe un cumnat ce locuieste in acelasi sat si la care am lasat un rind de chei. A doua oara fiind tîrziu pe la miezul nopti iam trimis pe ei sa se duca să-și ia cheia dar nu au vrut si au spart usa rezolvind probema si au lasat usa deschisa binenteles pin am ajuns noi a doua zi pe 24 .. noi de 1 an jumatate iam anuntat sa scoatem tabloul pe exterior si iam asteptat sa si faca rost de bani ...acum intreb au dreptul sa distruga ..chiar daca nu avem acte facute .. mentionez ca nu e prima data cind o strica ,și fiins singuri monentat siau insusit toate lucrurile care rămăsese de la parinti ,..lucruri ,bunuri ,,.avem 75 ari dati in arendaa prima data cind s-au luat bani s-au impartit si am fost toți la semnat de primire .acum a fost doar el si a ridicat banii fara sa ne dea nici un leu si fara sa ne spuna .noi am auzit din alte surse .. va rog daca ma aputeti ajuta sa stiu cum as putea proceda ce sa fac ,la notar o declaratie pe propria raspundere ..ca detin acel spatiu si intrare separata in curte caci el tot pe partra mea intra in curte cu masinile ,,