avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate Proprietar2017

Activitate Proprietar2017

Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o asociație de proprietari.
La nivelul localității noastre sunt mai multe blocuri care nu sunt constituite in asociații de proprietari .
De la parterul blocului in care locuiesc printr un mic hol la dreapta și apoi la stanga ,se duce in spatele blocului unde exista după vremea lui Ceaușescu un spațiu unde se depozita (in interior )gunoiul de către proprietarii de apartamente din acest bloc
De 25 de ani acel spațiu este nefolosit deoarece gunoiul se depozitează in spatele blocului in containere special amenajate și care se ridica de firma de salubrizare .
De 25 de ani acel spațiu este un adevărat focar de infecție ,igrasie ,umezeala ,miros urat la parterul blocului și la etajul 1 ,ușile de lemn au fost bătute in cuie de diverse persoane care au crezut ca astfel împiedica mirosul urat sa "parfumeze " casa scării .
Nefiind constituiti in asociație de proprietari ,nu a interesat pe nimeni timp de 25 de ani starea acestui spațiu ,aceștia au mers pe principiul dacă pe mine nu ma afectează de ce sa bag mâna in buzunar sa igienizez ghena de gunoi !!!
Eu din proprie inițiativa (locuind la etajul 1),fiind direct afectat de mirosul neplăcut care se emana din acel spațiu ,PRIN CHELTUIALA PROPRIE ,am procedat la renovarea acelui spațiu ( montare uși termopan ,decopertare pereți pana la cărămida ,tencuire pereți ,vopsite cu lavabila antimucegai ,introducerea de curent electric ,montarea de lămpi cu led ,gresie ,etc) ,toată cheltuiala fiind de 4500 lei dând o alta fata acelui spațiu .
După reparația capitala și igienizarea spațiului ,nu mai miroase urat pe scara blocului ,estetic este fff frumos .
După ce am făcut acest lucru ,in spațiul respectiv care este in suprafața de 6 mp ,mi-am amenajat o boxa cu rafturi .

Acum începe "tărăboiul "cu unii proprietari:

Emit pretenții ca au și ei dreptul la un colț din acel spațiu ,asta după ce timp de 25 de ani nu a fost interesat nimeni de starea ghenei de gunoi și nu a mișcat nimeni nimic ,ca de este greu sa bagi mâna in propriul buzunar și sa faci ceva pt spațiul respectiv ,dar când se gasescte un fraier sa investească ,atunci vin cu pretenții.

Mai nou unii emit pretenții precum ca dacă eu fol spațiul respectiv trebuie sa i despăgubeasc ca au și eiacolo un colț ,cică ghena de gunoi face parte și ea din codomeniu ,spațiu comun.

Ce pot sa fac ?

Nu sunte m constituiti in asociație de proprietari
Din punctul meu de vedere nu ar avea dreptul sa emită pretenții pe motiv ca este bun comun.
In literatura de specialitate nu am regăsit ghena de gunoi ca făcând parte din codomeniu ,spații comune ,etc

Doresc sa folosesc doar eu acel spațiu ținând cont de faptul ca am inv 450o in renovarea acestuia
Ce documente trebuie sa fac ?????

Dacă guralivii dau declarație ca renunța la "acest drept " trebuie sa i despagubesc ?

Doca da doresc un model de declarație

Dacă toți dau declarație pot intabula acea ghena pe numele meu ?