avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate DDADDA

Activitate DDADDA

Este normal sa blocheze luna de luna cei 400 ron din indemnizația copilului si sa trebuiască sa sun in fiecare luna la banca sa deblocheze suma?
Buna ziua,
Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010.
Problema este ca ne-am trezit cu conturile blocate fara a fi anuntati in prealabil.
Am platit o rata pe cardul de credit CEB, banii au fost incasati de banca fara sa ne anunte ca avem poprire si ne-au anuntat ca banii sunt blocati din cauza popririi cam la o saptamana dupa ce facusem plata.
Surpriza a fost ca si la banca BT, unde avem indemnizatia copilului si alocatia,, au fost blocate conturile.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
Cei de la administratia fiscala au voie sa puna poprire fara sa te anunte in prealabil?
Banca, indiferent de numele ei, n-ar trebui sa te anunte cand se pune poprire pe conturi?
Poprirea pusa pe un card de credit poate bloca banii pentru rata? Bancile genereaza dobanzi, eu am bonul ca banca a incasat banii pentru rata. Cum se procedeaza?
Daca au blocat contul de indemnizatie a copilului, nu-i un abuz din partea bancii?
Au voie sa puna poprire dupa atata timp, fara sa te anunte?

Care ar fi pasii pentru rezolvarea acestei probleme.