avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare

Buna ziua,
Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010.
Problema este ca ne-am trezit cu conturile blocate fara a fi anuntati in prealabil.
Am platit o rata pe cardul de credit CEB, banii au fost incasati de banca fara sa ne anunte ca avem poprire si ne-au anuntat ca banii sunt blocati din cauza popririi cam la o saptamana dupa ce facusem plata.
Surpriza a fost ca si la banca BT, unde avem indemnizatia copilului si alocatia,, au fost blocate conturile.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
Cei de la administratia fiscala au voie sa puna poprire fara sa te anunte in prealabil?
Banca, indiferent de numele ei, n-ar trebui sa te anunte cand se pune poprire pe conturi?
Poprirea pusa pe un card de credit poate bloca banii pentru rata? Bancile genereaza dobanzi, eu am bonul ca banca a incasat banii pentru rata. Cum se procedeaza?
Daca au blocat contul de indemnizatie a copilului, nu-i un abuz din partea bancii?
Au voie sa puna poprire dupa atata timp, fara sa te anunte?

Care ar fi pasii pentru rezolvarea acestei probleme.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Robertpaul1985 , utilizator 19:20, 11 Septembrie 2018
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20 (1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

Art.729 C.proc.civ.
..
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii , ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
.....

2. Potrivit Legii 82/2017, publicată în Monitorul oficial din 2 mai 2017, ANAF nu mai poate bloca integral conturile românilor ca să recupereze datorii către stat, ci doar maximum 1/3 din valoarea pensiei, a salariului .


Este normal sa blocheze luna de luna cei 400 ron din indemnizația copilului si sa trebuiască sa sun in fiecare luna la banca sa deblocheze suma?
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
DDADDA, utilizator
Solutia este o contestatie la executare.
Nu este NICI un abuz din partea băncii, deoarece nu banca blochează contul, ci ANAF-ul sau executorul judecătoresc.
Cardul atașat contului va rămâne blocat pe toată perioada popririi.
Banii îi veți putea scoate lunar numai prin casieria băncii.
Buna ziua. Astazi am fost in unitatea BCR Vergului pentru a ridica indemnizatia copilului deoarece am contul blocat. Nu au vrut sa imi mai dea banii deoarece am o datorie la banca. Nu au oprit o parte din suma ci toată suma. Ce pot face incontinuare. Miau spus că dacă e restanță au dreptul să ia toată suma. Le Am explicat că nu sunt banii mei iar ei au spus că nu contează. Ce pot face incontinuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)