avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate iliuttzza-n

Activitate iliuttzza-n

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Exemplul prezentat se refera din ce vad la PFA in sistem real (dupa partea cu deduceri), intrebarea era legata de PFA pe norma de venit.

Va rog sa mi confirmati daca am inteles bine:

Calculul indemnizatiei se face doar la norma de venit declarata pentru care se platesc impozit si restul. In situatia PFA (norma de venit), orice valoare incasata in plus fata de norma de venit si pentru care nu se plateste taxe nu este luata in considerare.

Multumesc anticipat,

PFA infiintat in luna mai 2014, pe forma norma de venit, avand venitul estimat de 12 luni × norma de venit ( putin mai mare decat salariu minim) 1600 lei/luna = 19200 lei/an. Pentru anul 2016 veniturile totale din facturi sunt de cca 40000 lei/an. Pentru 2017, veniturile totale pe primele 5 luni sunt de 15000 lei. Lunile iunie si iulie nu am lucrat. Am nascut pe 30 luna iulie 2017. Taxele pe care le platesc anual sunt raportate la norma de venit ( in jur de 1600 lei/trimestru)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul meu?

Multumesc.

Buna ziua,

PFA infiintat in luna mai 2014, pe forma norma de venit, avand venitul estimat de 12 luni × norma de venit ( putin mai mare decat salariu minim) 1600 lei/luna = 19200 lei/an. Pentru anul 2016 veniturile totale din facturi sunt de cca 40000 lei/an. Pentru 2017, veniturile totale pe primele 5 luni sunt de 15000 lei. Lunile iunie si iulie nu am lucrat. Am nascut pe 30 luna iulie 2017. Taxele pe care le platesc anual sunt raportate la norma de venit ( in jur de 1600 lei/trimestru)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul meu?

Multumesc.