avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Mitru

Activitate Elena Mitru

Elena Mitru a scris:
Mama mea ar vrea sa poata rezolva asta pana la inceperea scolii
Ma scuzati daca nu m.am exprimat bine(sunt sora minorului),am intrebat daca tatal mai are dreptul la el,avand in vedere ca au trecut atatia ani de cand nu a participat la intretinerea si cresterea lui deloc.Mama mea are acte din care l.a facut pe el sa.l recunoasca si sa.l treaca pe numele lui.Este nascut in 2000 si pana in prezent i.a platit de 2 ori pensia alimentara in primul sau al2lea an de viata,atat,dupa care nu a mai dat niciun semn.Mama mea vrea sa.i faca buletinul pentru ca nu a reusit la 14 ani avand niste probleme personale in italia si neputand ajunge,iar acum vrea sa vina in tara sa.i faca buletinul si sa.l i.a definitv acolo.Ea vrea sa stie daca dupa atatia ani,el ar mai avea dreptu la copil si daca trebuie sa.i dea semnatura pentru ai face buletinul,pasaportul daca se mai face la cei care au buletin si daca poate trece granita fara aprobarea lui.

Ma scuzati daca nu m.am exprimat bine(sunt sora minorului),am intrebat daca tatal mai are dreptul la el,avand in vedere ca au trecut atatia ani de cand nu a participat la intretinerea si cresterea lui deloc.Mama mea are acte din care l.a facut pe el sa.l recunoasca si sa.l treaca pe numele lui.Este nascut in 2000 si pana in prezent i.a platit de 2 ori pensia alimentara in primul sau al2lea an de viata,atat,dupa care nu a mai dat niciun semn.Mama mea vrea sa.i faca buletinul pentru ca nu a reusit la 14 ani avand niste probleme personale in italia si neputand ajunge,iar acum vrea sa vina in tara sa.i faca buletinul si sa.l i.a definitv acolo.Ea vrea sa stie daca dupa atatia ani,el ar mai avea dreptu la copil si daca trebuie sa.i dea semnatura pentru ai face buletinul,pasaportul daca se mai face la cei care au buletin si daca poate trece granita fara aprobarea lui.
Nu au fost casatoriti legal si nici hotarare judecatoreasca nu au.S.au departit in 2000,2 luni inainte de nasterea copilului...El trebuia sa.i plateasca pensia alimentara care a facut.o doar de 2 ori si apoi pana in prezent,copilul avand 16 ani si 10 luni,el nu a mai dat niciun semn de viata,sa se intereseze de nevoile lui,incercand insusi copilul sa.l contacteze si atunci cand raspunde ii spunea ca nu cunoaste pe nimeni cu acel nume,purtandu.i numele lui.Mai are drept la el,daca nu si.a indeplinit indatoririle de parinte (vreau sa specific ca mama mea nu ar vrea sa.l dea in judecata deoarece nu vrea sa mai aiba contact vizual cu el)
Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai dand niciun semn de viata,mai are vreun drept la acest copil?Adica mama fiind stabilita in italia si minorul este in Rom fara buletin,poate sa.i faca buletinul si sa.l i.a definitiv in italia la ea fara a apela la tatal lui sa.i ceara vreo semnatura?V.as multumii daca mi.ati raspunde si mie sigur si cineva in masura si cine a mai trecut prin asa ceva
Buna ziua.Mama mea a fost intr.o relatie de concubinaj cu un barbat acum 16 ani si 10 luni din care a rezultat fratele meu,fiind recunoscut pe numele lui,insa de atunci el nu a participat la nimic in legatura cu intretinea si cresterea lui,s.au judecat pt pensia alimentara,i.a platit 3-4 luni cand el avea vreo 3 ani si dupa aceea a disparut si nu a mai dat niciun semn de viata.De 7 ani ea este in italia stabilita,intr.o relatie deocamdata fara acte si vrea sa vina in tara sa.i faca buletinul si sa.l i.a cu ea in italia.Ii mai trebuie ceva de la tata,vreo procura sau imputernicire,ceva pentru a trece din Ro in Italia definitiv?Cu ce poate trece el vama,doar cu buletinul sau si cu pasaport,bineinteles insotit de mama?