Buna ziua!
Am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata pe data de 2 august 2017. Momentan ma aflu inca in perioada de proba, insa as dori sa depun o notifcare pentru incetarea contractului( stiu ca este posibil acest lucru avand in vedere faptul ca sunt inca in cele 90 de zile de proba.) Am insa doua intrebari:
1. Pot depune notificarea, de exemplu maine, mentionand faptul ca incheierea contractului sa se realizeze pe data de 2 oct( aceasta zi fiind ziua in care nu mai merg la serviciu)?
2.Este nevoie de o aprobare din partea angajatorului?
Multumesc.
Buna ziua! Am si eu o mica nelamurire. Pe data de 18 iulie am sustinut un interviu la o companie, in urma caruia trebuia sa incep din urmatoarea zi, perioada de proba( 5 zile)19-25 iulie, la finalul careia am dat un test, pe care l am trecut. In urma discutiei cu angajatorul, am fost intrebata cand doresc sa incep, hotarand sa fie urmatoarea zi,26 iulie. Pe data de 2 august am primit contractul de munca, pe perioada nedeterminata , in care se specifica faptul ca voi incepe activitatea in acea zi( operator introducere date- nu am specificat). Bineinteles ca am intrebat de ce mi a fost trecuta acea data si mi s a spus ca ,,asta este procedura, dar sa nu imi fac griji pt ca voi fi platita si in zilele inaintea inceperii contractului, ”spunandu-mi-se ca fusesem luata in evidenta imediat dupa incheierea perioadei de proba. concluzie am semnat contractul de munca. In urmatoarele zile am fost platita pentru zilele lucrate din luna iulie, adica 5 zile 26-31. Atunci am intrebat de ce nu imi sunt platite si celelalte zile de proba 19-25 si mi s au spus ca acelea nu se platesc, fiind in proba. Recent am vorbit cu niste prieteni despre um sa imi fac cererea de demisie( sunt studenta si avand program full time vreau sa imi incetez activitate de la 1 oct), si mi -au sugerat ca pe langa cererea de incheiere a contractului cu acordul partilor(daca mi se va aproba) sa fac o solicitare ca sa imi fie platite acele zile de proba plus cele 4 zile de concediu aferente perioadei lucrate de 2 luni( la 1 octombrie) . Ce as putea sa fac? Am fost indrumata spre directia buna sau nu? Am nevoie de ajutor( primul loc de munca si nestiinta, chiar nu imi cunosc drepturile). Multumesc.