Permiteti sa pun o intrebare care exista deja pe site, dar pentru care am gasit numai raspunsuri care dateaza de ani de zile, nefiind de actualitate.
La ce institutii pot plati niste cheltuieli judiciare? Scrisoarea de la procuratura mentioneaza administratia financiara a sectorului 1 (probabil pentru ca nu am domiciliul in Romania). Dar alte raspunsuri on-line spun ca se poate si la CEC sau prin mandat postal. E corect? Adaug ca scrisoarea cere sa depun "chitanta de eliberata de trezoreria statului" la grefa parchetului. Daca platesc prin posta de exemplu (sau on line cumva), ce document va fi acceptat de parchet ca dovada a platii?
Multumesc pentru raspuns. Organele de ancheta mi-au spus ca nu conteaza ca am cumparat legal monedele. Credeti ca este corect sau chiar conteaza daca pot dovedi ca le-am cumparat din Franta?
As dori o idee cu privire la urmatoare situatie. Am introdus din Franta in Romania 11 monede numite napoleoni (sau cocosei) de 6 grame de aur fiecare, inscriptionate in franceza. Am dorit sa revin cu ele din Romania in Franta si ele au fost descoperite de politia de frontiera. Am devenit un fericit suspect de tentativa de export ilegal cu bunuri de patrimoniu (legea 182/2000 republicata prevede de la 6 luni la 3 ani inchisoare sau amenda). Monedele au fost expertizate la muzeu ca fiind succeptibile sa faca parte din patrimoniul cultural roman, cu o valoare totala de aproximativ 2000 de euro. Stiti care pot fi urmarile? Unde sa caut un avocat pentru o astfel de fapta, printre cei specializati in comert? Nu am gasit pe internet avocati specializati in patrimoniul cultural roman.