avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Emil777

Activitate Emil777

Răspuns la discuția Executare silita
Buna ziua,

Doresc sa mai intreb, datorita faptului ca evaluatorul a fost manipulat si a supraevaluat apartamentul, (nici macar nu a vazut apartamentul, nu a avut chei, a facut evaluarea la intelegere cu avocatul paratei) , in acest moment , MAI POT CERE O contraEXPERTIZARE ?

Inteleg ca : " Creanta d-voastra poate fi considerata taxa de participare " asta insemnand ca pot participa la licitatie fara a plati taxa de inscriere de 10 %. Daca inteleg bine.

Cum datoria debitorului catre mine, sulta, este de 850 milioane, catre executor , 60 milioane , inteleg ca apartamentul ar trebui sa iasa la licitatie cu 910 milioane , suma cu care eu as fi de acord , urmand sa platesc eu comisionul executorului.

Este viabila oare aceasta varianta ? Va multumesc mult pt ca realmente ma ajutati foarte mult cu experienta profesionala pe care o aveti.
Răspuns la discuția Executare silita
Am sa revin cu precizari exacte ca sa fiu inteles.

La prima licitatie s a supraevaluat apartamentul (avocatul fostei sotii se pare ca a intrat pe o mana cu executorul ales si platit de mine, asa este impresia mea deoarece apartamentul nu valoreaza mai mult de 1 miliard ) si sa scos la 1,5 miliarde. Nu s a vandut.

La a doua, ieri, s a scos in 1.100.000.000 deci cu 25% mai putin. Datoria fostei sotii este de 850 milioane, prin sentinta judecatoreasca. Nu s a prezentat nimeni si nu s a vandut.

Acum, la a treia licitatie, se va scoate tot cu 1.100.000.000 inteleg. Nu ar fi logic sa se coboare iar cu 25 la suta ?

O alta intrebare este daca eu trebuie sa platesc taxa de participare la licitatie, avand in vedere ca o parte din apartament este sulta, ce mi o datoreaza.

Va multumesc ca mi ati acordat atentie.
Buna ziua,

Intrebarea mea este : am pus sub executare un apartament detinut impreuna cu fosta sotie, ea ramanand cu apartamentul dar e plecata definitiv in spania din anul 2000. Cum nu avea de gand sa imi ofere partea mea, sulta stabilita prin proces, prin executor, sa tinut prima licitatie.

Nu sa vandut, sa tinut a doua licitatie, valoarea scazanduise cu 25 /, ieri 2 decembrie si tot nu sa vandut , pt a mi recupera banii. In acest caz , se va mai scadea cu 25 la suta si pt a treia licitatie ?

Daca da, atunci valoarea de plecare la strigare este deja sub valoarea datoriei ei fata de mine, in acest caz, nu este normal sa mi se atribuie apartamentul mie ? In valoarea datoriei ?

Va multumesc.
Buna ziua,



Ma adresez Dumneavoastra deoarece consider ca mi s a facut o mare nedreptate. Sunt divortat. Inaintge de casatorie aveam un apartament bun propriu, proprietate personala. Ulterior m-am casatorit. In timpul casatoriei am vandut apartamentul proprietate personala si am cumparat altul din aceiasi bani, ba inca din vanzare mi-au mai ramas ceva bani deoarece apartamentul cumparat dupa casatorie l-am gasit la un pret mai mic decat cel ce l-am vandut si era proprietate personala. In actul de vanzare cumparare la notariat, la cumpararea apartamentului din timpul casatoriei, am specificat clar ca banii provin din vanzarea apartamentului detinut de mine inainte de casatorie. De asemenea am mai cumparat un apartament bun comun, tot in timpul casatoriei. Ulterior am divortat. Cand am facut partajul, judecatorul, a stabilit in sentina ca apartamentul cumparat in comun sa revina sotiei iar cel cumparat din banii proveniti din vanzarea apartamentului ce l-am vandut inainte de casatorie, sa-mi revina mie.



Cu alte cuvinte, ce am dobandit in comun s-a dat fostei sotii in intregime, deci nu s-a partajat iar apartamentul care l-am cumparat cu mijloace financiare proprii, rezultate din vanzarea apartamentului bun prorpiu dinainte de casatorie, mi l-a dat mie judecatorul. Adica mie mi-a dat de fapt ce am avut iar din ce am castigat in comun nu mi-a dat nimic. Acum urmeaza sa fac recurs si v-as intreba daca am sanse de castig deoarece conform actelor doar unul este bun comun, si tocmai la acesta nu mi s-a dat jumatate. Inteleg ca apartamentul cumparat dupa casatorie din banii proveniti din vanzarea unui apartament detinut inainte de casatorie, este bun propriu nesupus partajului.



Va multumesc.