avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Activitate IonutBarbu94

Activitate IonutBarbu94

Bună ziua,
Da, la fel, doar ca bd Constantin Brâncoveanu are doua benzi spre Luica din câte știu. Sau prima banda e ocupata de mașini parcate
Da, ați înțeles bine.
Îmi cer scuze pentru neînțelegeri, că am lăsat loc de interpretări.
"străduță" pe care mă aflam în momentul când efectuam virajul la stânga face legătura între cele două bulevarde care sunt cu sens unic.
Fiind un bulevard intens circulat, e aproape imposibil sa virezi pe alta banda în afara de banda 3, cea apropiata de strada cu pricina.
Din locul accidentului și pana în intersecția urmatoare, semaforizata mai erau în jur de 150 de m. Soferul dubei avea dreptul sa schimbe banda, deoarece linia era dinscontinua. Eu am venit de pe o strada secundara, perpendicular cu drumul principal, și aveam semnele "cedează trecerea" și " obligatoriu stânga", bulevardul fiind cu sens unic.
Stiu ca trebuia sa cedez prioritatea vehiculelor care vin din partea dreapta, ceea ce am și făcut, dar consider ca și dansul a greșit ca nu s-a asigurat la schimbarea benzii și măcar daca semnaliza, anticipam intenția.

Mulțumesc pentru sfat:
Strada: bibescu Vodă, intersecție cu Blv: Dimitrie Cantemir, București
Mulțumesc, domnule Alex,
Cu fizica dvs am elucidat misterul:).
Sper sa fiu mai explicit de data aceasta, deoarece, după părerea mea v-ați cam grăbit sa trageți concluziile:
1) "omul nu crede și acum ca are dreptate", am vrut doar sa cer părerea unor utilizatori mai bine informați decât mine și sa aflu răspunsurile la intrebari.
2) mașina mea a suferit câteva zgârieturi minore pe bara din fata aproape de coltul din dreapta, iar duba, la fel, câteva zgârieturi lateral, stânga, spate.
3)bineînțeles ca ma simt nedreptățit atât timp cât am așteptat sa cedez trecerea tuturor celor de pe banda 3 cu care ma intersectam, iar șoferul dubei nu respecta regulile de circulație și am fost și sancționat sever.
P. S. Consider ca puteați sa exprimați opinia într-un mod mai politicos.
alexstaneci a scris:

Vad ca multi cunosc destul de bine regulile de circulatie, dar mai putin fizica elementara clasele 6-8 : cum putea sa il acroseze cu spatele ???? In dinamica unui accident intre 2 masini , niciodata nu poti lovi alta masina care stationeaza, iar masina ta sa aiba urme de la jumatate in partea din spate!! Deci cel care intreaba uita sa pune ca rula spre banda 3, iar restul este neacordare de prioritate. Mai grav este ca omul crede si acum ca are dreptate si o sa o comita si data viitoare!! Ca de data asta l-au nedreptatit politistii :) !

Intervenția dvs e bine-venita, dar probabil nu am fost destul de explicit. Soferul dacă ar fi vrut sa evite coliziunea ar fi continuat pe banda pe care circula și nu ar fi tăiat pe banda pe care urma sa intru (nu susțin faptul ca a fost cu intenție) . Într-adevăr, eram intrat pana aproape la jumătatea benzii cu nr 3 pentru a avea vizibilitate, dar fiind oprit și așteptând pana când banda s-a eliberat, consider ca sancțiunea a fost prea aspră.
Buna seara,

Am fost implicat intr-un accident rutier, venind de pe o strada cu cedeaza trecerea dorind sa efectuez virajul la stanga pe un bulevard cu 3 benzi pe sensul de mers. Am oprit, m-am asigurat ca pot sa intru pe banda 3 iar cand am vrut sa plec, banda fiind libera, o duba a venit de pe banda 2 si a intrat pe banda 3 fara sa semnalizeze si sa se asigure si m-a acrosat usor cu spatele cand a taiat banda. Nu apucasem sa plec de pe loc.

Precizez ca eram cu cineva in masina si am si inregistrarea de la camera de bord a masinii.
Am ajuns la politie deoarece soferul dubei nu recunostea ca a venit de pe banda 2 si ca eu as fi intrat in el cand am vrut sa plec de pe loc,

Agentul constatator nu a acceptat sa vada proba video si m-a gasit vinovat pe motivul ca, citez: „cel care circula pe drumul prioritar poate sa faca si cercuri printre masini” deoarce eu aveam cedeaza trecere.

Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pentru 60 de zile cu posibilitatea de a reduce la 30 de zile daca promovez testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie si dovada inlocuitoare a permisului de 15 zile.

Intrebarile mele sunt:
As avea vreo sansa de castig daca contest procesul verbal la judecatorie? sau daca poate fi incadrat la alta sanctiune, tinand cont ca masinile au avut doar cateva zgarieturi minore.
Daca contest procesul mai pot beneficia apoi de reducerea de suspendare a permisului pentru 30 de zile dupa ce hotararea este definitiva?

P.S. I-am citat agentului constatator art 54 din oug 195/2002
”(1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.”, acesta spunand ca nu e valabil in cazul meu. Multumesc
Răspuns la discuția Legalitate PV
Multumesc pentru sfat si pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția Legalitate PV
Nu. Eu am fost singurul caruia i-au cerut datele si intre timp cat m-a cautat colega dansului in baza de date (neavand CI la mine) el devenise destul de carismatic si de „incredere”
Răspuns la discuția Legalitate PV
Am semnat deoarece dansul era amabil si glumet si nu ma asteptam sa ma amendeze pentru motivul ca am consumat o gura de bere in apropierea magazinului. Eram cu inca 3 prieteni cand s-a intamplat evenimentul, pot dovedi.