Buna seara. Este o ideie foarte buna. Multi dintre noi nu ne stim drepturile. Prin intermediul dumneavoastra aflam cu surprindere multe lucruri pe care nu le stim. Multumim mult.
Sunt sofer de tir pe extern angajat la o firma din romania. Am un contract de munca srandard cu aceasta firma. Adica 5 zile din saptamana cu 8 ore lucratoare. La acest contract nu mi sa dat unul aditional in care sa specifice orele mele lucrate peste ce 8 ore specificate in contractul standard. Execut ore de noapte la fel nu sunt recunoscute de menegerul firmei. Sejurul ieste de 9 saptamani cu 3 saptamani acasa. Transportul de la firma catre locul de munca (camion) se face cu autoturismul firmei. In urma unor dicutii cu menegerul firmei pe tema ca stam prea mult acasa dansul a hotarat sa ni se retraga din diurna de pe extern care ieste de 45e pe zi o anumita suma pe motivul ca depasim zile de concediu odihna. Am discutat cu dansul ca nu ieste normal ca si dupa cele 9 saptamani de munca pe extern in loc de zile recuperate sa ne oblige sa semnan zile de concediu. Nu recunoaste nici orele suplimentare facute fata de contractul mentionat mai sus ,zilele de sarbatoare legala si mai dureros ieste faptul ca ne obliga printr-un sms dat pe tl de a depasi programul de condus. Parcarea de wechend o facem la cabina suntem obigati sa scoatem cardul din tahograf pe motivul ca avem rezervare la hotel. La fel cele 9 si 11 ore de pauza care trebuie sa le facem dupa un program de lucru le executam pe marginea drumului ptr ca dansul nu deconteaza parcarea. Va rog sa i-mi spuneti ce am de facut.
Multumesc.