avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz de putere in serviciu sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz de putere in serviciu sau nu

Sunt sofer de tir pe extern angajat la o firma din romania. Am un contract de munca srandard cu aceasta firma. Adica 5 zile din saptamana cu 8 ore lucratoare. La acest contract nu mi sa dat unul aditional in care sa specifice orele mele lucrate peste ce 8 ore specificate in contractul standard. Execut ore de noapte la fel nu sunt recunoscute de menegerul firmei. Sejurul ieste de 9 saptamani cu 3 saptamani acasa. Transportul de la firma catre locul de munca (camion) se face cu autoturismul firmei. In urma unor dicutii cu menegerul firmei pe tema ca stam prea mult acasa dansul a hotarat sa ni se retraga din diurna de pe extern care ieste de 45e pe zi o anumita suma pe motivul ca depasim zile de concediu odihna. Am discutat cu dansul ca nu ieste normal ca si dupa cele 9 saptamani de munca pe extern in loc de zile recuperate sa ne oblige sa semnan zile de concediu. Nu recunoaste nici orele suplimentare facute fata de contractul mentionat mai sus ,zilele de sarbatoare legala si mai dureros ieste faptul ca ne obliga printr-un sms dat pe tl de a depasi programul de condus. Parcarea de wechend o facem la cabina suntem obigati sa scoatem cardul din tahograf pe motivul ca avem rezervare la hotel. La fel cele 9 si 11 ore de pauza care trebuie sa le facem dupa un program de lucru le executam pe marginea drumului ptr ca dansul nu deconteaza parcarea. Va rog sa i-mi spuneti ce am de facut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dacian Mihai , utilizator 12:23, 11 Septembrie 2017
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este ceva ilegal in asta? Nimeni99 Nimeni99 Buna ziua.Momentan lucrez intr-o firma de Support IT iar programul de lucru este foarte ciudat.Adica lucrez 12 ore pe zi 4 zile pe saptamana consecutive, iar ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez banii pentru orele suplimentare muncite? 2019ionut 2019ionut Buna ziua,am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati va rog,am lucrat la o firmă ca sofer pe comunitate,am fost angajat cu contract de România cu program ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare nemraC_ nemraC_ buna ziua! sunt angajata cu contract de munca din august 2009 si tocmai am aflat ca in tot acest timp orele suplimentare prestate nu au fost luate in nici o ... (vezi toată discuția)