avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este ceva ilegal in asta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este ceva ilegal in asta?

Buna ziua.Momentan lucrez intr-o firma de Support IT iar programul de lucru este foarte ciudat.Adica lucrez 12 ore pe zi 4 zile pe saptamana consecutive, iar urmatoarea saptamana tot 12 ore dar 3 zile consecutive.Din programul de munca de 12 ore , orele muncite sunt 11 iar 1 ora pauza de masa.Sunt situatii in care nu pot sa imi iau pauza de masa si trebuie sa stau asa.Bonusuri pe timpul de noapte nu exista, pe timp de week-end tot nu exista.In contract scrie ca programul este de 8 ore pe zi 40 pe saptamana dar la programul de 8 ore se sta 9 pentru ca 1 ora este pauza de masa.mai este un paragraf in care scrie ca toate bonusurile si sporurile sunt incluse in salariu care este unul mizerabil 1560 ron.Ce parere aveti despre asta?Ma simt ca un sclav, exploatat.As vrea sa plec de aici dar nu inainte sa fac o reclamatie la ITM.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 114 din cm nelamurire. FRD FRD Ma refer la faptul ca daca o societate desfasoara un program de lucu de 9 ore pe zi a cate 10 zile consecutive cu 4 zile libere se poate spune ca este ... (vezi toată discuția)
Zile legale de munca Florioss Florioss As vrea sa intreb,,,,lucrez la o firma,sunt sudor,ne obliga sa lucram trei zile pe sapt, cate 12 ore,restul sunt de 8,iar sambata ne cheama iarasi,fortat,,e ... (vezi toată discuția)
Program de lucru mediaset mediaset Se da o societate. program de lucru luni vineri 7 ore zilnic .doua weekenduri libere si se complecteaza restul orelor (pana la 168-sau 176 dupa caz) in al ... (vezi toată discuția)