avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

Se da o societate. program de lucru luni vineri 7 ore zilnic .doua weekenduri libere si se complecteaza restul orelor (pana la 168-sau 176 dupa caz) in al trei-lea weekend cand se lucreaza ambele zile 8-19 .Adica in perioada aia se lucreaza practic 12 zile continuuu fara pauza. orele lucrate in perioada de weekend faptul ca complecteaza numarul de ore legale (168)nu se platesc dublu si nu se acorda zile libere .este normal?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
mediaset, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 12 Iunie 2019
Nu este normal se incalca prevederile legale.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor angajatului Silmarien Silmarien Inainte sa pun intrebarea propriu zisa, trebuie sa va dau cateva detalii. M-am angajat recent, la patron, nu sunt bugetar. La interviu, mi s-a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat gini_eyes gini_eyes Buna seara.sunt angajata conform contractului pe o norma de 40 ore saptamanal,de luni pana vineri.in realitate muncesc 6 ore de luni pana vineri si 12-14 ore ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru nina ina nina ina Dacă lucrez la un program de 12 /24 respectiv 12 /48 e normal ca șefa mea să îmi modifice turele astfel încât să prind numai eu weekend întreg la ... (vezi toată discuția)