Acum câteva luni povesteam de paza de la blocul meu, o singura scara cu 8-9 " angajați". 4 portari, din care unul și om de serviciu unul și instalator, un președinte, un contabil, un cenzor. Un sfert sunt cheltuielile apartamentului trei sferturi scrie... "salarii, taxe și impozite". Am avut o discuție pe care am înregistrat o cu telefonul în care mi se spunea ca nu e treaba mea și dacă vor fi amendați plătesc și eu. Am făcut sesizare la ITM care în 2 săptămâni mi au răspuns ca s a încheiat ancheta dar nu îmi pot spune răspunsul. La bloc a apărut un anunț cu "reclamația făcută de un locatar... Etc.." am fost amendați și ori facem angajările corecte ori montam videofon. Administrația decide desfintam paza, punem videofon. Ok. Aa urmat înjurăturile de rigoare și amenințări ori de câte ori veneam acasă, etc. După 5 zile în care mai mereu găseam ușa blocata deskis larg sau cu hârtii în yala tot nu se întâmplă nimic. Stau la 100 metri de circa de politie și parcul din spatele blocului are paza de la Locala. Dacă tot nu se întâmplă nimic, într o noapte "s a spart" la lift butonul de la etajul 1. Liftul este singurul ce nu are camera în rest sunt 5 camere de filmat, 2 exterioare, 3 interioare. La ora 6 dimineata deja era reinstalat paza. "vedeți ce înseamnă fără paza...." mi sa
spus. Probabil avuseseră o "premoniție". Am sunat la primărie și cei de acolo în discuție mi au spus printre altele citez : probabil la dumneavoastră se sifoneaza bani" dar nu avem autoritate sa intervenim. (discuție înregistrată). Blocul are restante de 30.000 lei și rulează fondul de rulment deja mărit și taxa de reparații.... Este incredibil. Intrebare:mai pot sa fac ceva? Oameni din bloc au pus afișe pe fiecare etaj în care cereau procesul verbal de la ITM, sa fie afișat. Afișele sunt nesemnate. Se tem. Eu am fost printre putinii nebuni care i a înfruntat. Aga se face mereu cu aceleași 7-8 persoane din aceleași motive.
În cazul unui eveniment cine este răspunzător din punct de vedere juridic?
Apartamentele cu 2, 3, 4 camere au aceeași cota parte?
Un paznic angajat al asociației și nu de o firma de paza, fără atestat de paza și protecție poate asigura paza?
Bună ziua. Locuiesc într un bloc din Pantelimon cu o singura scara. Am 4 PAZNICI la o scara de bloc. Salariile lor cresc și cresc și nu pot face nimic eu și ceilalți care nu suntem de acord pe motiv ca majoritatea decide. Cum pot oprii acest măcel? Va rog ajutați ma. Nu știu ce forma de angajare au, dacă au, nu știu dacă au atestat de paza, 2 cu siguranță nu, abia citesc. Avem și vreo 5 camere video.... este o nebunie. Culmea ca locuiesc vis a vis de circa 9 politie. Va rog un sfat dacă se poate. Salariile la angajații blocului vara sunt duble fata de cât plătesc întreținerea. Mulțumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri. In adunarea generala au fost mai multi cei care au vrut paza, totusi sumele prezentate ca si costuri pentru paza erau considerabil mai mici. Vreau sa mentionez ca blocul are camera la intrare, in primul hol, in fata liftului, in lifturi. Am sanse in instanta pentru ,, bad management,, sa opresc aceasta nebunie de,, Fortareatza,,?
Multumesc.
Locuiesc in Bucuresti, intr un bloc cu o scara si am 4 paznici. Cheltuielile de bloc care in trecut au fost acceptabile au cres ut progresiv si ajung pe punctul ca aceasta paza sa ma puna in dificultate cu plata intretinerii. Mentionez ca avem si camere de sulraveghere si 4 paznici. Sunt obligat sa accept paza si implicit cheltuielile? Peste drum este si o circa de politie.