Locuiesc in Bucuresti, intr un bloc cu o scara si am 4 paznici. Cheltuielile de bloc care in trecut au fost acceptabile au cres ut progresiv si ajung pe punctul ca aceasta paza sa ma puna in dificultate cu plata intretinerii. Mentionez ca avem si camere de sulraveghere si 4 paznici. Sunt obligat sa accept paza si implicit cheltuielile? Peste drum este si o circa de politie.
Hotararea trebuia luata in Adunarea Generala.Asa s-a intamplat? Ati fost la Adunare? Rugati presedintele sa va arate procesul verbal de la Adunare.Daca acolo nu scrie nimic,puteti refuza.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 actualizata,solicitati oficial presedintrlui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse in lista de intretinere
Referitor la incheire raporturi juridice,comitetul executiv este responsabil,nu adunarea generala -conform HG nr 1588/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
g) pentru realizarea scopului şi a activităţilor asociaţiei de proprietari, angajează şi demite personalul necesar, încheie şi reziliază contracte cu persoane fizice/juridice;
Multumesc pentru raspunsuri. In adunarea generala au fost mai multi cei care au vrut paza, totusi sumele prezentate ca si costuri pentru paza erau considerabil mai mici. Vreau sa mentionez ca blocul are camera la intrare, in primul hol, in fata liftului, in lifturi. Am sanse in instanta pentru ,, bad management,, sa opresc aceasta nebunie de,, Fortareatza,,?
Multumesc.
Ei, cu instanta nu cred ca o sa aveti sanse atata timp cat ziceti ca ati tzinut o AG si ...In adunarea generala au fost mai multi cei care au vrut paza,
Asta este, totusi, mie mi se pare de-a dreptul aberanta masura angajarii a 4 paznici. Banuiesc ca nu sunt angajatii asociatiei, ci as. prop. a apelat la o firma de paza - ca asa se procedeaza, la fel ca si cu firmele de curatenie, cenzorat, etc.
Puteti sa ne spuneti cam care sunt costurile cu paza? Banuiesc ca aceste costuri se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentulului. Deci cat costa paza pentru un apt. cu 1 camera, cu doua...cu patru?
Daca aveti o sectie de politie in fata blocului, daca aveti camere de supraveghiere pe-acolo, masurile de securitate mi se par excesive. Cred ca "cineva" are interes in zona cu pricina, sau in blocul dvs. traiesc niste gushteri cu mari averi depozitate prin case, ce sa zic...
Mai verificati daca AG a respectat toate procedurile legale. Poate va ajuta cineva familiarizat cu aceste proceduri (convocare, prezenta, daca cei prezenti sunt membri ai as. prop., etc)
Aveti grija, proprietari sunteti toti, dar membri ai as. prop. s-ar putea sa nu fie toti, asa ca votul unora nu poate fi valabil! Sa ne tzineti la curent!
Succes!