avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ?

Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, alegere presedinte etc...
Cum se pot lua deciziile neconstituindu-se majoritate prezenta ?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 16:37, 24 Aprilie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se suspenda si se reconvoaca. La reconvocare pot sa fie si 3 proprietari, aia iau decizii.
Daca la prima convocare nu se prezinta minimum de participanti adunarea generala se supenda si se reconvoaca in termen de 10 zile
Pentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018,care prevede concret conditiile necesare convocarii adunarilor generale ,adunarilor reconvocate
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai dati răspunsuri eronate...cititi legea si vedeti ca sunt cazuri cand se cer majoritatea
Pt ne expert bloc. Dacă asa administrati...!!!!
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
banat, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 47(1) După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv.(2) Adunarea generală este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.(5) Propunerea de ordine de zi a adunării generale, semnată de președinte, membrii comitetului executiv și de cenzor/comisia de cenzori, se aprobă și se completează prin hotărâre a adunării generale.

Articolul 48(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.(4) Hotărârile adunării generale a asociației de proprietari sunt obligatorii de la data afișării acestora la loc vizibil, conform prevederilor prezentei legi, inclusiv pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenți la adunarea generală, precum și pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociației de proprietari.(5) Hotărârile luate, în conformitate cu prevederile alin. (1)-(4), obligă toți proprietarii să participe, în proporțiile stabilite de adunarea generală, la plata lucrărilor, precum și la cheltuielile de funcționare, administrare, întreținere și de înlocuire a părților comune sau a elementelor transformate sau create.
Si cam in ce fel ar trebui actionat la o asociatie de proprietari unde niciodata, dar niciodata nu s-au strans majoritatea proprietarilor la nicio adunare?
Cei care isi dau interesul ar trebui sa lase blocul in paragina doar pentru ca unii nu participa la adunari (din lipsa de interes, timp etc) dar, cand trebuie sa plateasca isi platesc cotele care le revin?
Nu cumva se refera la majoritatea celor prezenti?

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Situatie incurcata asociatie proprietari. vinovati multipli Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Va solicit respectos pareri in legatura cu iesirea dintr-o situatie aparent incurcata si as dori pareristilor \"ar fi trebuit\" sa se abtina. Se da ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)