avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Asociația de locatari există, noi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Asociația de locatari există, noi locatarii blocului ...

Bună ziua. Asociația de locatari există, noi
locatarii blocului vrem doar, să schimb președintele blocului,
avem o nedumerire, trebuie înființată altă asociație de locatari nouă ?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:34, 14 Septembrie 2024
E nevoie doar să convocați Adunarea Generală, care să fie și statutară
Buna ziua

Daca presedintele nu vrea sa plece de buna voie, e important sa faceti totul ca la carte, cum scrie in lege pentru a avea sanse de reusita. Procedura e mai anevoioasa (mai ales partea de anuntare).

Cum sa procedati
1. Va adunati cel putin 20% din proprietari si anuntati convocarea unei adunari generale.
2. Va asigurati ca ati semnat foaia de convocare toti cei 20%
3. Stabiliti o data si o ora pentru adunare care sa fie peste minim 10 zile (calendaristice)
4. Faceti un tabel convocator si cereti fiecarui membru proprietar sa semneze ca a luat la cunostinta de adunarea generala si de ordinea de zi (schimbarea presedintelui). Asta o faceti mergand din usa in usa sau vorbind cu vecinii sa semneze. Pentru cei care nu au semnat trebuie sa trimiteti scrisori cu confirmarea de primire. Foarte important: cand trimiteti scrisorile sa va asigurati ca o faceti cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita pentru adunare.
5. La prima adunare asigurati-va ca sunt prezenti cel putin jumatate plus unul din proprietari. Daca sunt, mergeti mai departe. Daca nu, trebuie sa reconvocati adunarea.
6. Si pentru reconvocare trebuie sa faceti tabel si sa trimiteti scrisori celor care nu au semnat pe tabel.
7. La adunarea reconvocata nu mai conteaza numarul de membri prezenti. Deciziile se poate lua indiferent de numarul lor.


Articolul 47
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.

(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.

Articolul 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 ... 1qPaul 1qPaul Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale ... EliodorDoru EliodorDoru Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale daca : prima nu a fost convocată deloc(nici cea inițială nici cea reconvocata)- in sensul ... (vezi toată discuția)