avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 ...

Bună ziua
Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc alegerea unui nou președinte, rezilierea contractului individual de muncă al presedintelui intocmit in fals, reziliere contractului de mandat al președintelui interimar și a cenzorului, datorita intocmirii acestora cu nerespectarea prev Legii 196/2018, convoacă adunarea generală extraordinară.
- A fost intocmit un tabel nominal convocator nominal cu semnăturile a 20% proprietari din cadrul asociației necesar convocări. Mai este necesată procedura de convocare prin convocare expediată prin poștă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru restul proprietari in număr de 145 care nu au semnat tabelul nominal convocator pentru ședință . Acesată procedură costa 7 lei + 7 lei = 14 lei
- Intrebare: - De unde găsesc cei 20 % de proprietari suma de 14 lei x 145 = 2030 lei pentru convocare și reconvocare expediată prin poștă cu confirmare de primire ?.temeiul legal.

- Multumesc persoanelor implicate in acordare punctului de vedere
Cel mai recent răspuns: 1qPaul , utilizator 23:57, 22 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La acel articol scrie la alin 4 ca trimiterea scrisorii recomandate se face doar acelora care nu sunt gasiti pentru semnarea tabelului convocator de luare la cunostinta despre adunarea generala.
Art. 47
(4)Proprietarii sunt anuntati, prin afisare la avizier si pe baza de tabel nominal convocator sau, in cazul proprietarilor care nu au fost anuntati, pe baza tabelului nominal convocator, prin posta cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale, cu exceptia adunarilor generale extraordinare sau a adunarilor generale reconvocate care se pot convoca, in conditiile prevazute la alin. (3), cu cel putin 3 zile inainte de data stabilita.



Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Cu respect doresc să aflu cine suportă costul expedierilor prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, conf.prev alin.4., " ...doar acelora care nu sunt găsiți pentru semnarea tabelului convocator de luare la cunoștință despre adunarea generală " EXTRAORDINARĂ.( unu, doi, câțiva.... 100...sau celor care nu doresc să semneze deoarece nu sunt interesați ), atunci când convocarea este făcută de către 20% din numărul de proprietari din cadrul asociației.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
1qPaul, utilizator
Nu are importanta cine face convocarea (dintre cele doua posibilitati enumerate la alin. 3 de la art. 47), sunt servicii administrative catre proprietatea comuna (organizarea unei adunari generale) , deci se repartizeaza pe CPI, tuturor proprietarilor.

Initial il suporta proprietarii care au initiat acea adunare.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
latka, utilizator
1-Copnform disp L: nr 196/2018 presedintele de asociatie exercita raspundere in baza unui contract de mandat nu CIM
2-Este obligatorie parcurgerea procedurii de cominicare prin corespondenta postala a tuturor proprietarilor din condominiu care nu locuiesc efectiv la data convocarii in imobil
Deci răspunsul la întrebarea mea este următorul =

Alte discuții în legătură

Cum e posibil să existe ca persoană juridică o asociație de proprietari ,,mamut", cu 7 blocuri a câte 330 de apartamente, în care locuiesc nu mai puțin de ... 2310 proprietari ? flory_mr flory_mr Cum e posibil să existe ca persoană juridică o Asociație de Proprietari ,,mamut\", cu 7 blocuri a câte 330 de apartamente, în care locuiesc nu mai ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie proprietari xiom xiom Buna ziua, Ce pot face daca presedinta asociatiei de proprietari , administratorul si ceilalti din comitet si-au instalat mai multe calorifere in apartamente ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)