avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este logica legii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este logica legii?

In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata.
Care este logica acestei solicitari a doua tabele, dupa opinia dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 13:06, 24 Octombrie 2020
Probabil pentru ca proprietarii aleg sa nu se implice, spun ca nu au stiut, auzit, etc. Asa semneaza ca au luat la cunostinta, iar la reconvocare daca sunt doar 3 persoane, care decid pentru un bloc intreg, sa nu se supere nimeni.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
logica este 50% + 1, daca nu se intruneste, nu se mai tine cont de aceasta majoritate.
Foarte simplu.
Daca oamenii nu sunt interesati, nu se mai tine cont de criteriul numeric, ci de cel al prezentei si al interesului, chaiar si a unui nr redus de oameni.
Ati mentionat legea pe mine ma interesa de ce trebuie conform legii sa existe doua tabele. De ce. Nu ca trebuie. Asta stiu si eu. Situatia de fata: au pus pe un singur tabel ambele adunari generale.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca si pentru adunarea generala reconvocata proprietarii trebuie sa stie ca s-a reconvocat, unde , cand si la ce ora.
In plus este posibil ca pentru adunarea reconvocata sa se modifice si ordinea de zi iar participantii trebuie sa stie de treaba asta.
Dar cel mai puternic argument este textul legii care spune ca trebuie tabel convocator pentr. orice adunare generala. Si nu se face nicio diferenta intrea adunarea ordinara si cea extraordinara sau reconvocare.
nu se precizeaza in lege sa se faca doua tabele convocatoare. Asta tine de viata de zi cu zi. Este o nascocire la limita legii.

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala proprietari lcaval lcaval Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)