avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare Adunare Generala Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare Adunare Generala Proprietari

Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate stabili prin convocator si data unei eventuale (foarte posibile) a doua Adunari Generale? Pentru a nu mai repeta intreg procesul de convocare
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:59, 10 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, convocarea va fi legal făcută doar urmând pașii impuși de Legea nr. 196/2018.
Mulțumesc pentru răspuns.

"In convocatorul afisat initial se trece de genul : se convoaca adunarea generala la data x si ora Y cu ordinea de zi...... In caz de neindeplinire cvorum 50%+1 se reconvoaca AG la data y ora z"
Cand se fac listele sau se trimit prin posta la fel se poate trece iar conditiile legale sunt indeplinite, adica ambele au fost afisate cu 10 respectiv 3 zile inainte si proprietarii au luat la cunostinta."
Ce părere aveți?
Chiar daca nu se intruneste cvorum la prima adunare generala,la adunarea reconvocata hotararile se pot adopta indiferent de numarul participantilor
Legea nr 196/2018 prevede fara exceptie conditiile si modalitatea de reconvocare adunare generala
Mulțumesc pentru răspuns.
Ideea este dacă este legal sa se facă convocarea în același convocator, respectându-se procedura legala (avizier, tabel, scrisori recomandate) pentru ambele, atât pentru adunarea generala cât și pentru eventuala adunare generala reconvocata în cazul neintrunirii cvorumului la cea dintâi
In cazul reconvocarii Adunarii generale trebuie reluata procedura prevazuta de art. 47 alin. 4 din
Legea 196/2018, afisare la avizier și pe baza de tabel nominal convocator sau în cazul proprietarilor care nu au fost anuntati, pe baza tabelului nominal convocator, prin posta cu scrisoare recomandata , cu conținut declarat și confirmare de primire.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)