avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... convocarea Adunarii Generale a Proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

convocarea Adunarii Generale a Proprietarilor

Buna ziua,
Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită. trebuie convocata cu cel putin 10 zile inainte, prin tabel convocator si tabel.
Deci, sa inteleg ca pot convoca in aceeasi zi Adunarea Generala si, in lipsa de cvorum, o pot reconvoca PRIN ACELASI CONVOCATOR, dupa o jumatate de ora, avand in vedere ca art 48 prevede " dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47."
In consecinta, legea nu prevede un minim intre cele doua adunari, fixand doar un termen maxim in care trebuie reconvocata,,,
Cel mai recent răspuns: hero , utilizator 13:01, 29 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu prevede un minim intre ordinara/extraordinara si reconvocata dar prevede un termen minim de afisare, care la reconvocata este 3 zile "adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită".

Deci, daca conducerea nu a trecut pe anuntul initial ca in caz de neindeplinire cvorum, AG se reconvoaca in aceasi zi sau a doua zi, atunci trebuie sa fie un termen de cel putin 3 zile intre ele.

Depinde cum au facut anuntul initial.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
I0nutz83, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul nu a prevazut termen minim convocare adunare generala reconvocata dar dv omiteti aspectul ca nu puteti folosi primul convocator pentru data X ora Y pentru convocarea altei adunaridata X ora Z care implica afisarea la loc vizibil convocator,eventual alte corespondente postale ....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce sa nu poti, legea nu prevede ca nu se poate.

In convocatorul afisat initial se trece de genul : se convoaca adunarea generala la data x si ora Y cu ordinea de zi...... In caz de neindeplinire cvorum 50%+1 se reconvoaca AG la data y ora z"

Cand se fac listele sau se trimit prin posta la fel se poate trece iar conditiile legale sunt indeplinite, adica ambele au fost afisate cu 10 respectiv 3 zile inainte si proprietarii au luat la cunostinta.

Si pot sa va spun ca, personal am vazut afise pe usile de la intrare in foarte multe locuri in care era afisat pe convocatorul initial si data pentru reconvocare in caz de lipsa de cvorum.

Din moment ce legea nu interzice mi se pare normal ca oamenii sa nu umble de 2 ori cu liste pentru ca nu e usor nici pentru ei si nici placut pentru vecini sa-i deranjezi de 2 ori.
Asa am considerat si eu. Tăcerile legii pot fi interpretate în favoarea libertăţii de
acţiune. Tot ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc
Asa am considerat si eu. Tăcerile legii pot fi interpretate în favoarea libertăţii de
acţiune. Tot ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala proprietari lcaval lcaval Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate ... (vezi toată discuția)
Reconvocare la 30 de minute dupa convocare ionescu_tanz ionescu_tanz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca etse legal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa publicde un anunt de convocare a adunarii generale iar ... (vezi toată discuția)
Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca ... (vezi toată discuția)