avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reconvocare la 30 de minute dupa convocare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reconvocare la 30 de minute dupa convocare

Buna ziua,

Imi poate spune cineva daca etse legal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa publicde un anunt de convocare a adunarii generale iar sub convocare sa publice si reconvocarea la 30 de minute dupa convocare? Exemplu : Se convoaca Adunarea Generala la ora 20 si la 20.30 se reconvoaca. Stiuca in lege se impune un termen maxim pentru reconvocare dar totusi mi se pare un abuz sa pui reconvocarea la 30 de mionute dupa convocare.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Marcus2 , utilizator 05:49, 20 Martie 2017
sa presupunem ca un locatar contesta in instanta o astfel de procedura.
Credeti ca vreun judecator intreg la minte ar aproba asa ceva?
E o aiureala.
Termenul pentru convocare este exprimat in "zile".
Pe cale de consecinta, termenul pentru reconvocare trebuie sa fie este exprimat tot in "zile".
Asa este prevazut si in lege.

Art. 23
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.
Art. 24
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.

Prin urmare, nu se pot folosi (sub)multipli ai timpului.
Daca s-a bazat pe faptul ca nu se precizeaza un minim de ce nu a reconvocat in termen de 1 secunda?

Pe de alta parte (re)convocarea nu o stabileste numai presedintele ci si comitetul executiv.
Se presupune ca la AG respectiva au participat si ceilalti membri ai comitetului care puteau decide termenul reconvocarii.

Exact cum a apreciat si @amvirdan, o aiureala!
Multumesc mult! Cand am incercat sa spun chestia asta presedintelui mi s-a spus ca firma de administrare zice ca este legal. Exista cumva ceva in lege care sa prevada ca trebuie folosita aceasi unitate de masura? UN principiu, ceva...

Multumesc
Se poate face referire la termenele din Codul de procedura civila

Firma de administrare "pe ce se bazeaza"?

Cenzorul care are atributia de a "verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si regulamentelor", ce opinie a avut?

Art. 180-NCPC
Stabilirea termenelor
(1) Termenele procedurale sunt stabilite de lege ori de instanţă şi reprezintă intervalul de timp în care poate fi îndeplinit un act de procedură sau în care este interzis să se îndeplinească un act de procedură.
(2) În cazurile prevăzute de lege, termenul este reprezentat de data la care se îndeplineşte un anumit act de procedură.
(3) În cazurile în care legea nu stabileşte ea însăşi termenele pentru îndeplinirea unor acte de procedură, fixarea lor se face de instanţă. La fixarea termenului, aceasta va ţine seama şi de natura urgentă a procesului.

Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Detalii: [ link extern ]
Va multumesc mult !!!

Alte discuții în legătură

Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca ... (vezi toată discuția)