Buna ziua .am rezidență în Sicilia. Fata mea în vârstă de 8 ani împreună cu nasa ,tot românca rezidenta în același oraș trebuie sa meargă o săptămână în ul. Autoritățile italiene nu cer procuri ci doar biletele de avion sa fie pe aceeasi rezervare. În.schimb sora mea a sunat la poliția de frontieră în Uk si pare ca vor "letter of consent for children traveling abroad "de la mine si tatăl fetei. Fie ambasada româniei on uk fie consulatul român de la Catania spun că nu e competenta lor ,sa aiba pașaport si atât, pe ei îi interesează doar cum iese din Ro. Cu atât mai puțin ma poate ajuta questura ( poliția de stat) din Catania.Mi-e teamă.sa nu ramana blocate la.intoarcere ( mai ales ca e Brexit day,31 octombrie '19) la aeroport.,suggestions?
Bună ziua.Și eu sunt în aceeași situație. Nu am omis sa spun autorităților italiene ca sunt căsătorită cu altcineva .La constatarea nașterii în maternitate te întreabă dacă ești căsătorită cu tatăl copilului.legea italiana "equipareaza" adică da aceleași drepturi copiilor legitimi și naturali iar numele la.naștere copilul îl primește de la cine îl recunoaște. Eu amm o problema mai grava pentru ca am 2 copii (,sunt casatorita cu altcineva xu care nu mai conviețuiesc de 15ani) din care unul a fost recunoscut de tatal biologic în italia iar autoritățile romane au eliberat certificat în absența tăgăduirii din partea soțului. La al doilea acum mi se cere aceasta tagada . Mi se pare absurd întrucât cei de la primărie nu pot schimba nimic ,ar trebui modificat și actul din maternitate ori ăsta se face după legile lor nu ale noastre.