Buna seara ,intreb si eu pe cineva din comunitate ,cunoscator care sunt afectiunile pentru care se acorda certificat de handicap permanent .Persoana are schizofrenie paranoida gr accentuatCu stima .
Buna ziua ,am un baiat major cu handicap accentulat boala psihica ,V-as ruga sa fiu informata daca poate beneficia de insotitor si sau ingrijitor la domiciliu si cum se acorda aceste prestatii ,Multumesc !
Buna seara ,varog frumos un raspuns la situatia noastra ,in ce conditii pot opune exceptia prescriptiei dreptului de trecere asupra unui teren care a beneficiat de acces la drumul public si beneficiaza in continuare ,dar noul proprietar vrea drept de precere prin instanta .Multumim !
Buna seara ! intreb si eu va rog frumos ,poate un proprietar de casa fara teren ,decat terenul de sub casa ,sa obtina drept de trecere prin instanta ,desi are o cale de acces "art 617 al 2 stingere dreptului.
..Dreptul de trecere este imprescriptibil - el se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică ( art. 617 alin.3), //Daca pe teren exista servitute de trecere fixat de instanta definitiv ,un drumeag de trecere pentru X, iar un alt nou proprietar Z ,formuleaza in instanta actiune cu drept de trecere ,eu pot opune precriptia <iNTREB.