avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate bodisin

Activitate bodisin

Buna seara ,intreb si eu pe cineva din comunitate ,cunoscator care sunt afectiunile pentru care se acorda certificat de handicap permanent .Persoana are schizofrenie paranoida gr accentuatCu stima .
Buna ziua ,am un baiat major cu handicap accentulat boala psihica ,V-as ruga sa fiu informata daca poate beneficia de insotitor si sau ingrijitor la domiciliu si cum se acorda aceste prestatii ,Multumesc !
nu inteleg art 617 al 3 cod civ cu stingerea dreptului de trecere ,daca ne poate ajuta cineva i dv
Buna seara ,varog frumos un raspuns la situatia noastra ,in ce conditii pot opune exceptia prescriptiei dreptului de trecere asupra unui teren care a beneficiat de acces la drumul public si beneficiaza in continuare ,dar noul proprietar vrea drept de precere prin instanta .Multumim !
Buna seara ! intreb si eu va rog frumos ,poate un proprietar de casa fara teren ,decat terenul de sub casa ,sa obtina drept de trecere prin instanta ,desi are o cale de acces "art 617 al 2 stingere dreptului.
Buna ziua .Cum se stinge dreptul de trecere art 617 al 3 cciv si daca inseamna prescriptia actiunii la drept de trecere .Multumesc ,
BUNA ZIUA .Cand devine prescriptibila actiunea privind dreptul de trecerela teren,in conditiile art 617 (3)?Un exemplu de inteles practic va rog.
..Dreptul de trecere este imprescriptibil - el se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică ( art. 617 alin.3), //Daca pe teren exista servitute de trecere fixat de instanta definitiv ,un drumeag de trecere pentru X, iar un alt nou proprietar Z ,formuleaza in instanta actiune cu drept de trecere ,eu pot opune precriptia <iNTREB.
Persoanele cu handicap accentuat beneficiază de însoțitor?
O persoana cu handicap accentuat psihic poate beneficia de asistent personal reprezentat de mama acestuia ,pensionara ,intreb,