avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata !Atept opiniile dumneavoastra asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata !Atept opiniile dumneavoastra asupra urmatoarei ...

Buna dimineata !Atept opiniile dumneavoastra asupra urmatoarei situatii ,Avand contract notarial asupra unei parti din teren al mamei ,cu contract de superficie ,primaria mi-a inregistrat numai casa la impozit ,Terenul e tot la mama ,Oare contactul pe yeren superficie nu trebuie sa apara la mine ;?
Cel mai recent răspuns: bodisin , utilizator 16:46, 26 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Superficia înseamnă dreptul de a construi pe terenul proprietatea altei persoane.
Construcția e a dvs, terenul e al mamei.
Dvs aveți doar un drept de folosinta asupra terenului, pe durata existenței construcției.
AM casa amprenta sol75 mp ,conducte gaz,2 conducte de apa la baie si bucatarie ,departate intre ele la 10 m,la fel la conductele de scurgere de la bai si bucatarie ,Casa ocupa 75 mp iar contractul de superficie este pe 360 m curtesi casa ,Care e dreptul meu de folosinta <
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul dvs de folosinta este pe terenul de 360 m.p
ACEST DREPT DE FOLOSINTA INTRA LA SUCCESIUNE VA ROG,INTREB
Dacă va referiți la succesiunea mamei, da, va fi inclus și terenul respectiv.
Iar dacă îl veți moșteni dvs, superficia se va stinge prin consolidare (adica prin faptul ca dvs, proprietarul construcției deveniți și proprietarul terenului).

Alte discuții în legătură

Drept de superficie cerut nudului proprietar ContSters69273 ContSters69273 Buna ziua as dori sa supun atentiei urmatoarea speta: Tatal meu a decedat in 1992, in anul 2002 am dezbatut succesiunea. La masa succesorala au intrat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament de 57 mp in anul 2024.in extrasul cf ... abc62 abc62 Am cumparat un apartament de 57 mp in anul 2024.In extrasul cf specifica \"apartament compus din 2 camere ,antreu,bucatarie,camara alimente ,baie si boxa la ... (vezi toată discuția)