Buna ziua as dori sa supun atentiei urmatoarea speta:
Tatal meu a decedat in 1992, in anul 2002 am dezbatut succesiunea. La masa succesorala au intrat un imobil fomat din una casa locuit + 225 mp. Toti ceilati mostenitori inclusiv mama ( sotia supravietuitoare) au cedat in favoaraea mea la succesiune. De mentionat ca mama mai avea in proprietate mostenire de la bunici ceilalti 225 mp - pana la 450 mp cat are platul casei. In aceeasi zi cu succesiunea am incheiat cu mama un act de partaj voluntar in care eu devin nud proprietar asupra casei + 450 mp iar mama uzufructuar.
Acum in 2008 sora mea ( numai dupa mama - nu a avut calitate de mostenitor la succesiunea dupa tatal decedat in 1992), ne a dat in judecata pe amandoi, pe mine si mama pentru un drept de superficie asupra unei bucatari construite in 1996, dupa moartea tatalui - cu autorizatie de constructie eliberata pe numele mamei ( in 1996 nu se desbatu-se succesiunea, si locuia cu noi, si este adevarat ca cu bani a contribuit ea si sotul ei, eu fiind student si mama pensionara, dar la munca am ajutat si noi.
De mentionat ca acum sora ( reclamanta ) nu mai locuieste cu noi.
Am incercat sa o despagubim -amiabi- ,dar ea doreste bucataria fizic, si accesul in curte - e posibil.
Mentionez ca in momentul de fata bucataria respectiva numai arata la fel ca in 1996 - asa cum a fost construita - fiind ulterior modificata de mine si sotie care locuim in casa.
Este posibil ca sora mea care cere drept de superficie - sa-l obtina asupa bucatariei - si astfel sa ne agaseze mereu, sau poate obtine numai despagubirea in bani, - care consider de altfel ca este corecta si cu care sunt de acord.
Va multumesc anticipat
Dreptul la proprietate
bitca
Inca din copilarie am ajutat mereu un batrin din satul meu ,drept rasplata acesta mi-a dat un teren pe care eu , cu acordul lui eu am ridicat o casa. pentru ... (vezi toată discuția)