avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

Inca din copilarie am ajutat mereu un batrin din satul meu ,drept rasplata acesta mi-a dat un teren pe care eu , cu acordul lui eu am ridicat o casa. pentru construirea acestia neam dus la primarie impreuna si am abtinut autorizatie de constructie pe numele meu in anul 1992 .Mi sa facut rol unde mi sa incadrat csi 400mp pe care platesc anual impozit.in acel timp a aparut fica adoptiva a acestuia si la convins sai faca acte pe tot terenul acestuia inclusiv terenul meu, dupa care acesta a decedat..din 1992 pina in prezent nu am fost atacat de nimeni.in prezent nepoti acestuia vor acel teren.tin sa mentionez ca nu am niciun act pe acel teren ,decit martori din sat.ce pot face acum???#-o
Cel mai recent răspuns: bitca , utilizator 19:45, 18 Ianuarie 2011
Ati construit cu acordul proprietarului si aveti rol . Detineti dreptul de proprietate asupra constructiei in acest caz.TSuprafata de teren mentionata reprezinta terenul de sub casa sau si alt teren, din jurul casei? Pentru terenul de sub casa ar trebui sa vi se recunoasca un drept de superficie, de folosinta a terenului.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
Suprafata casei este 70 de mp restul este in jurul casei.cum as putea dobandi acest drept de superficie?va multumesc mult
Deci dreptul de superficie, de folosinta a terenului de sub casa este oarecum implicit, fiindca detineti dreptul asupra lui, atata timp cat exista constructia.Pentru a folosi terenul din jurul casei este vorba de fapt de un alt drept , si anume dreptul de servitute, de trecere, pe care trebuie sa-l obtineti de comun acord cu cei care actualmente sunt proprietarii terenului.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
va multumesc mult mult mult mult:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate constructie - drept de proprietate teren AtanasiaD AtanasiaD S-a dobandit dreptul de proprietate asupra unei constructii in iunie 2003, prin contract de vanzare cumparare autentificat. La data vanzarii dreptul de ... (vezi toată discuția)
Incetarea dreptului de habitatie mariamem mariamem Daca am drept de habitatie asupra unui imobil format din casa si teren aferent si am fost de acord cu demolarea casei, mai benefiziez in continuare de dreptul ... (vezi toată discuția)