avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine este proprietarul unei case?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine este proprietarul unei case?

Buna ziua,

Problema este un pic mai complicata. Aceasta casa a fost contruita de tatal meu in anii 1993-1994. Din pacate, in anul 1995, a decedat, eu avand varsta de 9 ani si astfel am ramas cu mama si cu sora mea. Mama a incercat sa vanda acest imobil, dar nu stiu ce s-a intamplat in continuare, deoarece eram prea mica si aceste aspecte nu ma interesau la momentul respectiv. Ulterior, cand aveam 15 ani, a decedat si mama, iar problema acestei case a ramas pe ultimul loc.
Anii au trecut, am uitat multe dintre evenimentele petrecute in acea perioada, datorita si socului foarte mare. De curand, aflandu-ma in localitatea in care se afla casa, am trecut intamplator prin fata acesteia. Era exact in aceeasi stare in care fusese lasata de catre tatal meu (nu a reusit sa o definitiveze datorita bolii survenite brusc).
As vrea sa aflu cine este proprietarul acestei case, dar din pacate nu mai am nici un fel de act din care sa reiasa orice fel de informatie referitoare la imobil. Tot ce stiu in acest moment este adresa.
Ma gandeam sa merg la OCPI, dar nu am nici un numar de carte funciara si nu cred ca imi pot da astfel de informatii doar pe baza unei adrese.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru ca imi doresc foarte mult sa aflu ce s-a intamplat cu aceasta casa.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: licuriceanu mihaela , utilizator 09:54, 26 Septembrie 2018
proprietarii casei sunteti dvs si sora ce am inteles ca o aveti.. atat!!!
de acte va priveste pe dvs si pe ea sa faceti rost
probabil ca tatal a avut aurotizatie de construire sau poate ca nu.. in orice caz, daca a avut, a expirat iontre timp..vedeti si daca construcita este sau nu declarata si are rol fiscal
sunt multe aspecte de care trebuie sa tineti cont.. eventual apelati la un avocat sa va ajute
Dupa ce tatal meu a decedat, mama mea a incercat sa vanda aceasta casa, nu stiu daca a vandut-o sau nu, pentru ca nu mai am nici un fel de act, nici eu, nici eu, nici sora mea. Nu mai tin minte ce s-a intamplat in perioada aceea pentru ca eram prea mica, sora mea, desi era majora, de asemenea nu mai stie daca a semnat vreun contract de vanzare cumparare.
Cum as putea afla daca este declarata constructia si daca are rol fiscal? Ar trebui sa ma duc la OCPI sa ma interesez. Repet, nu am decat adresa respectivei case, nu stiu de unde pot face rost de acte pentru a putea dovedi ca imobilul a fost construit de catre tatal meu.

Multumesc.
buna seara,
ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui dvs?
Succesiunea dupa tata a fost facuta dar nu am nici un act doveditor. Ulterior a fost facuta succesiunea si dupa mama, iar singurul act pe care il am este certificatul de mostenitor dupa mama, in care nu este trecut acest imobil. Din cate imi aduc eu aminte, in urma decesului mamei, am fost cu sora mea la notar, avand doar actele unei alte case pe care o avem in proprietate, nu si actele casei construite de tatal meu.
Stiu ca mama mea a luat legatura cu un potential cumparator dupa moartea tatalui meu, nu stiu insa daca s-a concretizat vanzarea.
In certificatul de mostenitor dupa mama, este trecut nr. certificatului de mostenitor din urma tatalui. Problema ar fi ca acesta din urma a fost eliberat in 1996 de un birou notarial compus la momentul respectiv din 3 persoane. Acum am verificat si fiecare notar are biroul propriu, deci nu stiu cum as mai putea face rost de certificatul de mostenitor dupa tata, mai ales ca este si atat de vechi, din 1996.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Amy-Iris, utilizator
Mergeti la biroul de taxe si impozite din localitatea respectiva si vedeti cine figureaza ca proprietar la acea adresa. Pentru ca tatal dvs. sa fi construit casa, trebuia, obligatoriu, sa aiba act de proprietate pe teren...Orice primarie detine o evidenta a titlurilor de proprietate eliberate pe raza sa... este posibil sa verificati si acest lucru (daca tatalui sau mamei dvs. i s-a eliberat vreun titlu de proprietate pentru terenul respectiv...) De asemenea, puteti solicita primariei respective sa va comunice daca a eliberat o autorizatie de construire pe numele tatalui dvs. pentru acel imobil (la cerere va trebui sa atasati certificatul de mostenitor de pe urma tatalui dvs - puteti obtine o copie de la arhiva notarilor publici).

Alte discuții în legătură

Vanzare bun imobil mostenit fara acte DanaBirzu DanaBirzu Buna ziua! Tatal meu a murit in 2002 si in urma lui am ramas eu, fratele meu si mama. Casa parintilor a fost construita de tatal meu, fiind pe numele lui, iar ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama ramasa vaduva Marica_sz Marica_sz Bună ziua, Pe scurt prezint situația actuală: Tata a murit în 1986 august, în decembrie a avut loc succesiunea , la care în mod normal ... (vezi toată discuția)