Dreptul de superfice a fost facut de tatăl meu în favoarea fratelui meu in vara anului 2020 pe 99 de ani cu titlu gratuit pentru a putea construi fratele meu o bucătărie.In decembrie 2020 ,fratele meu a decedat si când a facut succesiunea, nepotul și cumnata mea,după fratele meu notara nu a vrut să-i treaca și superficea in moștenire spunând că aceasta nu se moștenește.Între timp a decedat și tatăl meu anul acesta în februarie,iar nepotul si cumnata vor să-mi vândă mie clădirea si nu pot deoarece există acea superfice .Notarul la care am fost pentru vânzare susține că trebuia teecută în certificatul de moștenire atât clădirea cât și superficea și atunci puteam să facem vânzarea. Ce este de făcut?
Daca mi-ar da frații și mama mea nuda proprietate a terenului în urma succesiunii după tatăl meu ar putea să-mi vândă nepotul clădirea?
trandafir2 a scris:
Buna ziua. In principiu da, insa este nevoie de mai multe detalii, intrebarea este cam prea vaga.
Depinde si cum s-a constituit dreptul, depinde si pe ce perioada, depinde de mai multe elemente.