NCPCArt. 509
Obiectul şi motivele revizuirii
5. după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor;
8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri;
Am o hotarare definitiva a unei colege de serviciu care a obtinut recalculare a pensiei pentru TOATE VENITURILE, iar eu am obtinut o hotarare recalculare a pensiei pentru ANUMITE VENITURI, deci hotărârile sunt potrivnice să se încalce autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri desi .întrunesc cerinţa triplei identităţi, de cauză, de obiect şi de părţi
Cu alte cuvinte, dacă în două procese identice s-au pronunţat soluţii contrare, cea de-a doua hotărâre încalcă autoritatea de lucru judecat a celei dintâi şi va fi anulabilă prin procedura revizuirii.
Multumesc
Bunǎ ziua,
În sentinţa de la Curtea de Apel Bucureşti dosar 2440/98/2016 referitoare la recalculare pensie:”Respinge, ca nefondată, pretenţia constând în valorificarea sumelor reprezentând concediu de odihnă”. Este legal sǎ nu mi se ia în calcul şi aceste venituri? Pentru ele s-a plǎtit CAS. În loc de salariu, pe perioada concediului, luam legal nişte venituri pentru care s-au plǎtit contribuţii.
Legea şi articolul.
Vreau sǎ fac o cerere de revizuire şi am nevoie de un rǎspuns.