avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta privind recalculare pensie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta privind recalculare pensie

Bunǎ ziua,
În sentinţa de la Curtea de Apel Bucureşti dosar 2440/98/2016 referitoare la recalculare pensie:”Respinge, ca nefondată, pretenţia constând în valorificarea sumelor reprezentând concediu de odihnă”. Este legal sǎ nu mi se ia în calcul şi aceste venituri? Pentru ele s-a plǎtit CAS. În loc de salariu, pe perioada concediului, luam legal nişte venituri pentru care s-au plǎtit contribuţii.
Legea şi articolul.
Vreau sǎ fac o cerere de revizuire şi am nevoie de un rǎspuns.

Aştept rǎspuns
Vǎ mulţumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 9 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti face cerere de revizuire decat doar daca aveti noi probe de care nu aveati cunostinta pana la data solutionarii dosarului.

NCPCArt. 509
Obiectul şi motivele revizuirii
5. după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor;
8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri;
Am o hotarare definitiva a unei colege de serviciu care a obtinut recalculare a pensiei pentru TOATE VENITURILE, iar eu am obtinut o hotarare recalculare a pensiei pentru ANUMITE VENITURI, deci hotărârile sunt potrivnice să se încalce autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri desi .întrunesc cerinţa triplei identităţi, de cauză, de obiect şi de părţi
Cu alte cuvinte, dacă în două procese identice s-au pronunţat soluţii contrare, cea de-a doua hotărâre încalcă autoritatea de lucru judecat a celei dintâi şi va fi anulabilă prin procedura revizuirii.
Multumesc

Nu sunt doua procese identice , intrucat dvs nu v-ati judecat de doua ori - doua cereri de chemare in judecata, asta inseamna - cu Casa de Pensii.

Instanța de apel poate păstra sau nu hotărârea atacată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu metulica metulica Am 2 sentinte judecatoresti in acelasi dosar prima la fond mi s a respins plingerea ca de o plingere contraventionala e vorba iar in apel mi s a aplicat ... (vezi toată discuția)
Revizuire incalcare autoritate lucru judecat aidu aidu Art. 509: Obiectul şi motivele revizuirii (1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă: 8. ... (vezi toată discuția)
Căi de atac împotriva deciziei definitive. Latuta Latuta Bună ziua! Am pierdut un proces și nu sunt mulțumită de decizia finală irevocabilă. Cum pot cere și cum trebuie procedat pentru revizuirea ... (vezi toată discuția)