Mă aflu în următoarea situație:
Am lucrat in învățământ până pe 9 ianuarie 2017 ca titular. Începând cu această dată am intrat in concediu fara plată pe o perioadă de un an de zile. Între timp am rămas însărcinată și voi naște la începutul lunii martie. Intrebarea mea este dacă aș putea sa-mi păstrez postul ca titular, fără a avea pretentia de a beneficia de plata vreunei indemnizații, pentru următorii doi ani. Mentionez ca sunt plecată din țară și nu am posibilitatea de a mă întoarce pe post pentru a lucra minimum 1 lună.
Mulțumesc pentru raspuns! As dori sa știu dacă valoarea indemnizației de crestere a copilului va fi calculată ca 85% din valoarea venitului meu din România sau va fi limitată la 1200 de lei. De asemenea, pot beneficia de concediu prenatal în
acea perioadă dinaintea nasterii? Adică pot să trec din concediu fără plată în concediu prenatal, apoi in concediu postnatal și apoi in concediu de crestere a copilului ? Mulțumesc anticipat!
Am lucrat până pe 09.01.2017 ca profesor. Începând cu această dată sunt in concediu fara plată pe o perioadă de un an de zile. În acest timp am lucrat in Anglia, legal, începând cu data de 30 martie până în prezent. Aș dori să știu dacă pe data de 09.01. 2018 mă întorc la post și lucrez până aproape de data preconizată pentru a naște ( 08.03.2018) voi putea beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului? Dacă răspunsul este afirmativ, aș dori să știu cum se calculează valoarea acesteia tinand cont de întreruperea înregistrată între 09.01 și 30.03. 2017. De asemenea, cum ar trebui să procedez la locul de munca din Anglia, la data la care as vrea sa mă reîntorc in țară, in conditiile in care as putea beneficia si aici de o indemnizație, mai mare ca valoare, dar pe o perioadă mai scurtă...