avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate dor-129

Activitate dor-129

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista martor in sensul ca in momentul in care politistul a sunat-o pe fiica mea , in casa(deci a auzit convorbirea) era o prietena de-a fiicei impreuna cu copiii.Deci pot face plangere pentru abuz in serviciu sa inteleg.Multumesc din nou nu stiu pentru a cata oara pentru raspuns si mai ales pentru explicatiile date in legatura cu ce inseamna "nerespectarea hotararii".Paste binecuvantat va doresc!
Am uitat sa precizez ca politistul a spus clar ca daca nu-i da copiii,vor veni ei(pol.) si-i vor lua!Lucru pe care orice parinte normal la cap il evita!
Pai cum nu se baga daca i-a spus in telefon ca daca nu-i da ,poate sa se ajunga la dosar penal pentru "nerespectarea hotararii judecatoresti" desi fiica mea i-a explicat politistului ca din cele 12 zile , primele 6 au fost la tata si ca ar fi normal ca din a 7 zi sa fie la mama,ca atunci i-au fost adusi acasa si ca dupa 5 minute (tatal era inca in fata blocului) a inceput tot circul cum ca vrea copiii inapoi ,ca a gresit ca i-a adus,s-a dus la Politie .......si am urmat ce am povestit.Chiar si eu am sunat la Politie desi locuiesc in strainatate si am vorbit cu d-nul politist!Dupa o ora (aproximativ) i s-a pus in vedere de catre politist sa-i dea din nou copiii ca altfel se poate ajunge la dosar penal.!S-a conformat ca doar nu era sa vina politistii sa ia copiii cu forta,iar a doua zi de dimineata a fost in audienta la seful Politiei unde i s-a spus ca "teoretic ea are dreptate "si ca desi vacanta are doar 12 zile , 10 zile copiii trebuie sa ramana la el(decada=10) ".NIMENI nu a putut sa defineasca "a doua decada".A vrut sa faca ea plangere pentru nerespectarea hotararii si i s-a spus ca este neintemeiata ,pentru ca el nu a incalcat hotararea.Este un abuz din partea lor?
Este iesita din termen ,pronuntata pe 14 octombrie 2022,dar niciodata nu s-a pus problema sa nu fie respectata.In instanta s-a spus ca se subantelege "prima decada" si " a doua decata"- termenii folositi in hotarare fara sa se mai specifice amanuntit - ca fiind vacanta data in doua , prima jumatate la unul si a doua jumatate la celalalt.Acum cand ne-am lovit de termenul de "decada"(vacanta fiind de 12 zile anul acesta)el s-a dus la Politie si a declarat ca nu sunt lasati copiii 10 zile la el (decada=10).Culmea este ca politistii au spus ca are dreptate.Eu intreb ca un simplu muritor fara studii in domeniu, politistii trebuie sa analizeze GRAMATICAL o hotarare judecatoreasca sau in sensul in care a fost folosita in hotarare?Ajung sa cred ca habar nu au cum ar trebui procedat!Raspunsul lor la intrebarea "d-le care zile formeaza a doua decada din cele 12 zile, a fost "nu stiu"!In schimb fiica mea a fost avertizata prin telefon de ei ca daca nu-i da copiii vin si-i iau politistii!Vreau sa stiu daca s-a procedat corect.
Doamne fereste de asa tati !Pana una -alta se pare ca in aceasta vacanta copiii vor sta la el 10 zile iar la ea 2 zile!Am vorbit cu d-na avocat si o sa procedeze ca atare!Multumesc din suflet din nou!
O sa fiu mai explicita!Aceasta vacanta de Pasti are 12 zile .Nepoteii mei au stat 6 zile la tatal lor considerand ca "prima decada" acest lucru ar insemna.Doar ce au fost adusi copiii acasa,dupa care fiica mea primeste mesaje cu injurii de la fostul sot sa duca copii afara pentru ca trebuie sa-i ia inapoi ca decada inseamna 10 zile.Bine-nteles a mers la Politie si a reclamat ca nu primeste din nou copiii,iar cand Politia a sunat la fii-ca mea i-au spus ca a cresit Judecatoria,ca trebuia sa scrie "prima jumatate"!Ce este de facut?Din nou instanta......etc?
Răspuns la discuția Pasaport minori
Avem avocat !Multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Pasaport minori
Pentru iesirea din tara am inteles ca se poate in instanta insa la pasapoarte ni s-a spus ca doar in prezenta celor doi se poate face.Am incredere in ce-mi spuneti pentru ca de altfel si cu divortul v-am urmat sfaturile.Deci se poate cere in instanta sa le putem face pasaport?!!!!
Discuție Pasaport minori
Buna ziua in cazul in care tatal minorilor teoretic este de acord sa li se faca pasaport copiilor insa practic se tot scuza ca nu are timp sa mearga la notar sa faca procura,la programare nu s-a prezentat ...etc exista vreo varianta legala in care mama copiilor sa-i treaca pe copiii pe pasaportul ei si sa nu fie vreo problema la vama?Ce ar mai putea face in acest sens ca mi se pare incorect fata de copiii sa nu poata merge in vacanta in strainatate.Multumesc!
Buna ziua!Fiica mea a incheiat divortul iar instanta a stabilit procentul care trebuie platit lunar copiilor.Intrebarea mea este daca se poate trimite hotararea judecatoreasca la locul de munca al fostului sot pentru a fi transferata pensia intrun cont direct fiicei mele ? Mi se pare corecta calcularea direct la locul de munca (nu cat considera el cum se calculeaza) acest procent de 33% si evitarea discutiilor pe aceasta tema!Multumesc!