avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Teodor2017

Activitate Teodor2017

Radiere autovehicul fara documente.
Prin 2007 am achizitionat un automobil iar pe la finalul anului 2009 acesta s-a defectat destul de grav astfel in cat reparatia acestuia depasea cu mult valoarea in sine. La presiunile vecinilor sa-i scap de automobil deoarece ocupa un loc de parcare, am decis sa apelez la niste persoane de etnie roma si sa-l duca la fier vechi, ne-fiind constient de faptul ca voi putea avea probleme in viitor.

Dupa cativa ani locuind dintr-un loc in altul am avut ghinionul sa pierd o parte din documenele personale inclusiv cele ale acestui automobil.

Acum doresc sa radiez acest autovehicul de la fisc insa cei de la sectia fiananciara refuza acest lucru solicitandu-mi un document de la drpciv prin care sa arat faptul ca am radiat complet automobilul din circulatie.

M-am dus la drpciv si am solicitat informastii avand in vedere situatia mea iar acestia mi-au spus ca nu pot radia un vehicul fara a aduce un document prin care sa arat faptul ca acest vehicul a fost distrus sau sa dovedesc cumva ca am un spatiu privat (curte) in care pot depozita acest automobil.

Consider un abuz din partea institutiilor romane prin care refuza sa radieze acest automobil avand in vedere faptul ca acesta nu se mai afla in circulatie, avand ITP-ul si asigurarea RCA expirate din 2009. Motivul absurd prin care drpciv refuza sa-l radieze este acela ca nu pot eu demonstra ca autovehicolul nu se mai afla in circulatie iar modul prin care pot demonstra acest lucru este acela prin documentul de distrugere a automobilului de la centrele de dezmembrari sau sa dovedesc ca am un spatiu unde il pot tine (o curte). Consider abuziv si absurd acest lucru.

Am vazut pe internet mai multe situatii similare cu al meu insa in unele situatii au putut rezolva aceasta problema printr-o declaratie notariala precum ca automobilul este distrus si ca nu se mai afla in circulatie, dar nu este valabil peste tot cea ce da nastere unui alt abuz (egalitatea de sanse).

Poate mai sunt cazuri similare cu al meu deoarce am de gand sa dau drpciv si DITL in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intradevar !! ICRAL a vandut dupa cum la dus capul si spatii comune !!! De exemplu:
Detin in propietate o garsoniera iar acoperisul acestei garsoniere apare in actul de propietate a unui "vecin". ICRAL a vandut acest spatiu fara acordul nimani desi in ciuda faptului ca erau depuse sesizari privind faptul ca persoanele ce foloseau acest spatiu o faceau fara sa il si intretina astfel in cat au inceput sa apara infiltratii de apa. La acel moment (2004) ICRAL mi-a oferit un raspuns in scris prin care spune ca acel spatiu face parte din condiominiu iar dupa 2 ani transfera acest spatiu in propietatea respectivului locatar, dupa care acesta vinde tot imobilul unei alte persoane. Din ce am rasfoit prin legi, am ajuns la concluzia ca actualul propietar are aceleasi obligatii insa din pacate nu exista nici-un organ al statului sa-l traga la raspundere. Am doua plangeri la politie si 3 procese pierdute cu motivari aberante. Cam asta e romania !!! Sunt obligat sa traiesc in calvar si nici-o institutie a statului nu este capabila sa-si faca datoria !