avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters440401

Activitate ContSters440401

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

...sfatul meu este să vă adresați conducerii supermarketului , să le prezentați problema și să vă fie returnați banii pe produsul respectiv.

Cred ca glumiti cu returnarea banilor pe produs. Credeti ca stau eu sa ma milogesc de ei pentru cativa lei ? Inca odata, ceea ce s-a intamplat este FOARTE GRAV si trebuie tratat ca atare. Asa usor vreti sa scape supermarket-ul ? Ei sa-mi dea mie inapoi cativa lei si eu sa le dau produsul descoperit ca fiind foarte periculos pentru oricine ? Asa de usor sa ne lasam batuti noi consumatorii ? Pana acuma toate raspunsurile au fost in favoarea supermarket-ului. Chiar nu este niciun avocat/mediator care sa gaseasca o solutie si pentru consumatori ?

Dacă doriți totuși să-i acționați în judecată, o veți face cu cheltuielile de rigoare, fără a exista garanții că veți obține daune morale.

Daca as stii ca o sa castig (pentru ca asa m-ar asigura un avocat bun), nu o sa fie nicio problema pentru mine cu chetuielile de judecata, pentru ca la sfarsit, in urma castigarii procesului, pun supermarket-ul sa plateasca si cheltuielile de judecata.

Ca și dvs., am fost furioasă și mă gândeam că ar merita să fie puși la punct, să răspundă pentru că-și permit să pună în pericol sănătatea cumpărătorilor, și o luasem și eu oarecum personal. Doar că mi-am zis că poate altcineva mai determinat tot o va face. De aceea vă spun din nou, puteți încerca dvs., pentru că poate o speță ca aceasta , rezolvată favorabil, va deveni un precedent judiciar și apoi și alți consumatori vor putea reuși să obțină daune morale în cazuri similare.

In sfarsit un raspuns cat de cat favorabil pentru consumator, asta vreau si eu, insa am nevoie de ajutor din partea unui avocat, sa-mi expuna sansele de reusita, etc.
1)
Ma indoiesc. Vorbiti de parca ati fi exact acel supermarket cand incearca sa le inchida gura celor nemultumiti. Astept raspuns de la avocati. Apropo, cei de la TV care se injura si apoi castiga in instanta pentru prejudiciu de imagine, cum de se poate ? Uite ca nu trebuie neaparat sa fi suferit ceva de sanatate.
Glumind(sau nu): La mine de ce sa nu fie prejudiciu de imagine ? Cum e posibil sa-mi faca mie una ca asta ?

Inca ceva, cred ca nu constientizati despre gravitatea problemei expuse. E vorba de un produs ALIMENTAR EXPIRAT de acuma 1 AN. Nu de acum 1 zi, 1 saptamana sau 1 luna. Ci 1 AN. Este o forma agravanta. Chiar nu vi se pare ca acuma detin un produs foarte periculos, atata timp cat este expirat de 1 an de zile ? Aaa, nimic grav pentru dumneavoastra/consumatori.

"ce poate fi dovedit", adica ati vrea sa mananc tot produsul ca sa stau 1 luna in spital pentru a putea cere daune morale ?

2)
Cand m-am referit la ANPC, era vorba doar sa le dea AMENDA. Nu sa-i oblige sa-mi ofere daune morale.
Filozofand, nu prea mi se pare corect ca doar ANPC sa primeasca o "dauna morala" sub forma de acordare a unei amenzi, papand toti acei bani, iar noi consumatorii sa nu putem sa oferim "amenzi" catre magazin, ci stam sa ne batem capu prin instante.

3)
Astept sa-mi raspunda avocatii cu acele "expuneri de opinii".

AndreiT a scris:

Sub rezerva demonstrarii faptului ca ati suferit un prejudiciu iar acel prejudiciu v-a fost cauzat de catre societatea respectiva, puteti solicita instantei sa va acorde daune interese in cuantumul valorii prejudiciului suferit (si dovedit). Daune morale sub nicio forma. Daca solicitati daune interese in instanta veti fi tinuta sa achitati si o taxa de timbru calculata ca procent din suma solicitata. Eu nu as investi instanta cu o cerere vadit neintemeiata intrucat riscati o amenda judiciara. In schimb, m-as adresa catre ANPC si le-as invedera situatia respectiva. Ideal ar fi sa pot face si legatura intre produsul respectiv si acea societate.

1. De ce trebuie neaparat sa fi suferit ceva de sanatate ? Poate am corpul mai rezistent. Alt consumator poate statea in spital 1 luna. Trebuie neaparat sa mananc tot produsul ca sa patesc ceva ca sa am dreptul la daune morale ? Se cer daune morale si pentru alte lucruri in afara de sanatate, de genu, dauna psihica, demnitate, onoare, etc.

2. Cand e vorba de protectia consumatorului, nu se mai plateste taxa de timbru. (Reexaminare)

3. Cred ca as preferea mai bine niste raspunsuri de la avocati. Ei stiu cu siguranta mai bine ce as putea sa obtin.
Am cumparat un produs alimentar de la un supermarket cunoscut. Acesta era expirat de 1 an de zile. Evident, nu mai incape loc de discutii despre acest produs. Doresc, cu un avocat chiar de aici de pe site daca doreste sa ma ajute, sa cer in instanta daune morale.
As dori sa stiu ce despagubire as putea sa cer in instanta si daca in conditiile de fata am sansa de a castiga ceva. Evident ca o sa fac reclamatie si la ANPC.