AndreiT a scris:
Sub rezerva demonstrarii faptului ca ati suferit un prejudiciu iar acel prejudiciu v-a fost cauzat de catre societatea respectiva, puteti solicita instantei sa va acorde daune interese in cuantumul valorii prejudiciului suferit (si dovedit). Daune morale sub nicio forma. Daca solicitati daune interese in instanta veti fi tinuta sa achitati si o taxa de timbru calculata ca procent din suma solicitata. Eu nu as investi instanta cu o cerere vadit neintemeiata intrucat riscati o amenda judiciara. In schimb, m-as adresa catre ANPC si le-as invedera situatia respectiva. Ideal ar fi sa pot face si legatura intre produsul respectiv si acea societate.
1. De ce trebuie neaparat sa fi suferit ceva de sanatate ? Poate am corpul mai rezistent. Alt consumator poate statea in spital 1 luna. Trebuie neaparat sa mananc tot produsul ca sa patesc ceva ca sa am dreptul la daune morale ? Se cer daune morale si pentru alte lucruri in afara de sanatate, de genu, dauna psihica, demnitate, onoare, etc.
2. Cand e vorba de protectia consumatorului, nu se mai plateste taxa de timbru. (Reexaminare)
3. Cred ca as preferea mai bine niste raspunsuri de la avocati. Ei stiu cu siguranta mai bine ce as putea sa obtin.