avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie protectia consumatorului

Buna ziua . O parere vreau sa cer , v-a spun in mare despre ce este vorba:
Am fost in decursul zilei de astazi la cumparaturi, printre cumparaturile facute am luat si cativa crenvursti .Dupa ce am ajuns acasa am obsevat ca acei crenvursti erau extra LIPICIOSI si cu un miros groaznic .Am sunat la supermarket si tot ce au avut de zis erau niste amarate de scuze .M-am gandit la faptul ca as putea sa fac o reclamatie la Protectia Consumatorului .Credeti ca e ok decizia pe care am luat-o ? Si daca fac reclamtia respectiva se aplica ceva sanctiuni supermarketului ? Iar eu ca si reclamant in cazul in care se adeveresc cele spuse pot fi despagubit ?V-a multumesc pentru timpul acordat.
O seara cat mai placuta
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:37, 15 August 2012
Vanzarea de alimente alterate este de neiertat, nimic nu e mai pretios decat sanatatea.

Un fragment dintr-un articol din Evenimentul Zilei:


Pentru a avea câştig de cauză primul pas este ca "la cumpărarea produselor alimentare să solicitaţi şi apoi să păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs", ni s-a explicat de la Biroul de Presă al ANPC.

Pasul doi este "să păstraţi alimentul neconform pentru a putea fi duse la analize de autorităţile abilitate", ne-a spus Mihai Titichi, avocat şi expert la Centrul European al Consumatorilor.
[...]
Nu doar comisariatele judeţene pentru protecţia consumatorului vă pot ajuta atunci când vreţi să reclamaţi alimente expirate, false sau suspecte, ci şi direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi de siguranţa alimentelor.

[ link extern ]
EVZ.ro
Ca sa fiti despagubit, in primul rand, trebuie sa vi se fi creat o paguba. in cazul de fata singura paguba ar fi pretul platit (in cazul in care nu ati cerut returnarea banilor).
O reclamatie la ANPC ar trebui sa fie urmata de un control, in urma caruia, daca vor fi gasite nereguli, se vor aplica si sanctiuni.
Scuzele, sanctiunile sau despagubirile nu va dau sanatate inapoi.
Pe viitor este bine sa va faceti cumparaturile in magazine care se respecta, cumparati produse de la producatori seriosi, verificati termenul de valabilitate si conditiile de pastrare ale produsului. Daca nu respectam aceste reguli riscam sa ne alegem cu boli, proasta dispozitie, nervi, timp pierdut pe la diverse institutii pentru reclamatii, etc. si toata lumea stie ca timpul costa bani.
Detin bonul de casa cat si produsul .Insa daca mai tin mult produsul acesta risca sa degradeze si mai tare ,posibil chiar sa faca si viermi (pardon de expresie ca nu suna prea elegant dar acesta este adevarul)
Nu cer neaparat sa fiu despagubit, dar cand am vorbit la telefon cu managerul magazinului putea sa imi propuna el sa mi se returneze suma de bani ,mi-a zis doar ca isi cere scuze si daca vreau poate sa imi ofere de suma respectiva alti crenvrusti ATAT mi-a spus .Ce era sa fac ?clar am refuzat sa mai accept alti crenvrusti de la ei .
Am crezut ca e un supermarket care se respecta.Cat despre termenul de valabilitate , pe alimentele care sunt cumparate din vitrina si care nu sunt in vid sau altfel de ambalaj nu scrie termenul de valabilitate .Aceasta este datoria lor, ei stiu cand produs respective expira ar trebui scos de la vanzare .
Mai mult de atat nu avea ce sa va ofere (alt produs in locui celui alterat). Dumnealui este gestionar al magazinului si atat. Poarta in schimb raspunderea pentru tot ce este pe rafturi, alaturi de cea mai mare parte a angajatilor: sunt obligati sa verifice atat termenele de valabilitate cat conditiile in care este tinuta marfa (temperatura frigiderelor).
Lipsa etichetelor cu informatii despre produs este o abatere grava de la legislatia protectiei consumatorilor, un control de la Directia Sanitar Veterinara si ANPC i-ar zapaci.

Cititi acest topic daca va hotarati sa mergeti la ANPC:
www.avocatnet.ro/content/for...

Despagubire in opinia mea nu aveti pentru ce sa primiti - din fericire nu v-ati imbolnavit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila incalcare de catre un supermarket a drepturilor consumatorului florinm. florinm. Bun gasit tuturor! In urma cu cinci zile am achizitionat de la un supermarket din orasul meu un produs numit \"nivela cu laser\", alimentat cu baterii. Fiind ... (vezi toată discuția)
Produs alimentare expirat cri_ cri_ Am cumparat de la un supermarket ff. cunoscut un pachet de biscuiti BIO expirat. Doar la cateva zile dupa ce l-am deschis, si am dat si copilului meu de 11 ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate este obligatoriu la produsele ambalate vrac in magazin? morty morty Buna ziua, Am facut o reclamatie la Anpc, cu privire la un produs vrac cumparat din supermarket care nu avea trecuta data de valabilitate pe eticheta ... (vezi toată discuția)