avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibila incalcare de catre un supermarket a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibila incalcare de catre un supermarket a drepturilor consumatorului

Bun gasit tuturor!
In urma cu cinci zile am achizitionat de la un supermarket din orasul meu un produs numit "nivela cu laser", alimentat cu baterii. Fiind un bun de folosinta indelungata, am intrebat la biroul de relatii cu clientii din magazin despre garantie si mi s-a raspuns ca garantia aparatului este de doar 30 de zile, intrucat, chiar daca este un bun de utilizare indelungata, este alimentat electric prin baterii, iar garantia de 3 ani se acorda doar aparatelor alimentate la priza de 230 V.
Am fost surprins de raspunsul primit intrucat, in urma cu doi ani, am cumparat de la un alt supermarket din oras un aspirator pentru autoturism, care nu era alimentat la 230 V, ci la bateria masinii, si totusi am primit garantie de 3 ani si chiar am apelat la garantie (aspiratorul s-a defectat dupa doua luni si mi-au fost returnati banii platiti pentru el).
As dori sa fac o reclamatie la ANPC in legatura cu situatia de acum, dar nu sunt foarte familiarizat cu legislatia in domeniul protectiei consumatorilor, motiv pentru care vreau sa intreb aici daca exista temeiuri legale pentru oferirea unei garantii de doar 30 de zile unui bun electric de folosinta indelungata doar pentru ca nu are alimentare electrica la reteaua de 230V. N-as vrea sa fac o sesizare la ANPC daca nu sunt indreptatit s-o fac.
Multumesc anticipat tuturor celor care vor avea bunavointa de a ma ajuta cu sfaturi si cer scuze pentru lipsa diacriticelor din mesaj, imputabila calculatorului si nu mie.
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 10:06, 9 Februarie 2018
Nimeni nu mă poate ajuta cu un răspuns?
Având în vedere avalanșa de răspunsuri competente pe care le-am primit, rog un moderator să șteargă acest subiect.
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc pentru lămurire. O să merg să discut cu directoarea supermarketului și, dacă nu ajungem la o rezolvare amiabilă a problemei, mă voi adresa ANPC-ului.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Defectare produs in termenul de garantie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am cumparat o baterie auto care avea ca termen de garantie 2 ani, garantia expira in ianuarie 2015. Acum o saptamana bateria s-a defectat, am mers cu ea la ... (vezi toată discuția)
Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Consumabile aspirator 22.07.1974 22.07.1974 Buna ziua ! Am o problema legata de un nenorocit de aspirator, care pe deasupra mai e si de firma, pe care nu pot sa-l folosesc. Motivul? Nu gasesc ... (vezi toată discuția)