avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate puscasudan2004

Activitate puscasudan2004

Nu am înțeles răspunsul dumneavoastră, în ROMÂNIA, cât și în cadrul acordurilor internaționale și europene, sunt reglementate drepturile copilului și ale omului, ce ar trebui sa fac? sa oblig o un copil de 13 ani, traumatizat de o mama care tipa și o mai și bate din când în când (de câteva ori am asistat și eu la scene, când ii dădea câte o palma, eu certându-ma cu fosta soție datorita acestui comportament), sa suporte acest comportament de zbir? Nu cred ca exista reglementari sa oblige pe cineva sa locuiască acolo unde nu vrea. Ceea ce am întrebat este legat direct de articolele din codul civil. Nu doresc consiliere, ci un răspuns! Cunosc toți pașii unei executați silite, în ceea ce privește bunurile, dar la oameni, cât și la copii, exista un "dacă" mare, eu urmăresc articolul din codul civil care reglementează pensia alimentara și termenul care specifica clar "de când" și pentru ce este aceasta pensie! Încerc sa conturez o explicație juridica pentru a înțelege dacă sa formulez plângere penala, ca forma conform articolului "de abuz de drept" sau "abuz în serviciu"?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Pentru acelasi considerent pentru care intelegeti sa respectati doar pe jumatate o hotarare judecatoreasca.Exista dispozitii procedurale privind executarea hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii referitoare la minori. .....

A stat și sta la mine, dar instanta a hotărât sa locuiască la mama. Eu nu voi încerca să forțez fetita sa stea la mama, are 13 a i și în instanta a declarat ca nu dorește sa locuiască la mama. Asa ca conform legii acestei tari, NIMENI NU O POATE FORȚĂ SA STEA UNDE NU DOREȘTE, întrebarea era dacă fata a locuit la mine și numai eu am contribuit financiar la întreținerea fetitei, de ce trebuie sa plătesc pensie alimentara? Sau mai bine spus ce articol reglementează acest drept?
Dacă minora sta la mine, nu vrea sa se ducă la mama, dar aceasta mi-a solicitat și obține hotărârea la custodie și pensie alimentara, de când sunt obligat la plata pensiei alimentare și ce fac dacă minora nu dorește sa meargă la mama?
Mulțumesc. Revin cu detalii pe mail.
domnule aidu, cum pot lua legatura cu dumneavoastra sau cum pot sa va cer anumite pareri? in mare am aceeasi problema, dar situatia este mai delicata la mine, ma razboiesc cu 4 institutii, numai pe litera legii, si judecatoria ar fi a cincea, deci doresc si o alta parere!